Tynne flatskjermer fra Hitachi

Ny LCD-serie på vei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utviklingen av flatskjermer har kommet så langt at produsentene har begynt å fokusere på design og ikke bare på hvor mange HDMI-innganger de har fått stappet inn.

LES OGSÅ:

35 millimeter.

Til våren kommer Hitachi med en ny LCD-serie som har vært gjennom en kraftig slankekur. Resultatet er blant annet en 32-tommer med en tykkelse på bare 35 millimeter.

– Det er en kjempespennende lansering vi står overfor, når den nye ultratynne serien lanseres i Norden, sier Jacob Teodorsson, produktsjef for Hitachi Norden i en pressemelding. Takket være lav vekt, kan vi derfor tilby et enda smalere veggfeste, som gjør at skjermen nesten kan oppleves som en del av veggen.

Den nye TV-serien må kombineres med en ekstern digitalboks med tuner og nødvendige kontakter, i følge nettstedet whathifi. Noe av det som gjør flatskjermene så tynne er nemlig at det er minimalt med komponenter på innsiden.

I tillegg har Hitachi jobbet med å redusere størrelsen på strømforsyningen, som normalt tar mye plass i en flatTV.

Serien er utstyrt med Hitachis nyeste IPS/LCD-teknologi.

Modellene som kommer er:

* UT32MH70 - 32"
* UT37MX70 - 37"
* UT42MX70 - 42"

Samtlige har full HD-oppløsning, altså en skjermoppløsning på 1920 x 1080. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Tynnere skal det bli.

Hitachi planlegger å lansere flatskjermer med tykkelse på 1.9 centimeter i 2009, og håper å ha slanket dem ned til 1.5 centimeter innen 2010. Snart er altså TVen tynnere enn mobiltelefonen din.

Kilder: Pressemelding, Whathifi

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!