TV-ene med internett

Lei av å bruke PC-en for å surfe på nettet i stua? Nå kommer TV-ene med innebygget nettleser.

Selv om LCD TV-er er glimrende til PC-bruk er det ikke alle som synes det er like fristende å sette opp en stue-PC eller å koble til den bærbare hver gang de skal surfe på nettet.

LES OGSÅ:

Det har selvsagt TV-produsentene merket seg, og både Samsung, Sony og Philips har nå lansert TV-er med en eller annen form for nettfunksjonalitet.

Hva skiller de tre?

Dessverre har ingen av de tre klart å bli enige om en felles standard, men det er verdt å merke seg at Sony og Samsung foreløpig har valgt en strategi som kun gir deg et begrenset nettinnhold.

I praksis betyr det at de bestemmer hvilke nettmuligheter du har. Sony kaller sitt tilbud for AppliCast og gir deg kalkulator alarm, verdensklokke og mulighet til å se på bilder online. Og selv om Samsung kaller sitt tilbud for Internet@TV, får du omtrent det samme - det er såkalte widgets (tenk RSS-leser) som bestemmer hva du får tilgang til. Samsung har foreløpig åpnet for videoklipp fra YouTube, tilgang til en begrenset utgave av Yahoo og bildeprogrammet Flickr.

Foreløpig er Philips best

Også Philips har valgt en løsning der du får innhold spesialtilpasset til TV-en, men de lar deg i tillegg også surfe på vanlige nettsider og har derfor per dags dato det beste tilbudet. Vi har testet Nett TV-en Philips PFL9604 og hele testen får du her, men videoen under viser hvordan det hele fungerer i praksis.