Toshibas første Blu-ray spiller

Toshibas første Blu-ray spiller

Spilleren de egentlig ikke ville lage.

Publisert

IFA 2009: Toshiba har ikke gjort det lett for seg selv de siste årene. I kampen mellom hva som skulle bli framtidens høyoppløste videoformat til stuebruk sto de på mange måter i spissen for HD DVD, som til slutt tapte kampen mot Blu-ray formatet. Ikke bare tapte Toshiba her usannsynlig mye penger, kanskje like ille var den tapte prestisjen. For det er ingen tvil om at dette nederlaget rystet giganten langt inn i de mørkeste styrerom.

Men det stoppet ikke der heller. I fjor lanserte de like godt en relativt rimelig DVD-spiller, som skulle ha såpass bra bilde at det "egentlig ikke var behov for Blu-ray"... Navnet var Toshiba XD-E500 og du kan lese testen vår her.

Ok, da: Her er den.

Nå som Blu-ray formatet har begynt å ta av har imidlertid pipen fått en annen lyd, og på årets IFA-messe så vi spilleren for første gang.

Navnet på spilleren er Blu-ray BDX2000KE, og den kommer i butikken i løpet av januar 2010. Litt for sent for julesalget altså, men for de som allerede har en Toshiba TV kan det jo være verdt ventetiden. Pris er ennå ikke klar, men det vil overraske oss stort om den vil bli dyrere enn 3.000 kroner, prisene på konkurrentenes spillere er jo allerede på vei ned.

Spilleren ser forøvrig ut til å ha det meste: Den har profil 2.0 og har altså BD-live mulighet, i tillegg til 1080/24p spiller den også DivX HD & AVCHD, har minnekortinngang og takler alle de høyoppløste lydformatene. Toshiba har heller ikke glemt DVD-platene dine; Resolution+ kretsen sørger for å oppskalere de gamle DVD-filmene dine til full-HD oppløsning.

NB: Flere saker fra IFA 2009 får du her (vi legger ut kontinuerlig)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer