Toppspekket Blu-ray til (nesten) budsjettpris

Philips kom sent på Blu-ray arenaen, men nå begynner det å skje ting.

IFA 2009: Da vi testet syv Blu-ray spillere høsten 2008, konkluderte vi med at det for oss dødelige var svært vanskelig å skille de ulike modellene på Blu-ray kvaliteten.

LES OGSÅ:

Det som skilte dem var kort fortalt hvor bra de skalerte opp vanlige DVD-filmer, hvilke finesser de hadde, og sist, men ikke minst; hvorvidt de var framtidssikret ved å være Blu-ray profil 2.0. - Det siste er viktig for å kunne benytte seg av de interaktive tjenestene som BD-live, samtidig som det gjør oppdatering av spillerens software langt enklere.

Siden den gang har det skjedd svært mye i markedet, og det viktigste er nok at alle merkene i dag, til og med Pioneer, nå har spillere med Blu-ray profil 2.0.

Gromspiller fra Philips

Philips nye spiller heter BDP9500 og forventes å ligge på mellom 5.000 og 6.000 kroner når den kommer i butikken i november. Dette er riktignok en god del dyrere enn standardspillerne til Sony, Samsung og Panasonic, men ut i fra spesifikasjonene er dette en spiller som er ment å konkurrere med konkurrentenes alternativer i 10.000 kroners klassen. Holder den hva den lover vil du altså få mye for pengene, og det blir spennende å se hva andre fagtidsskrifter mener om denne.

BDP9500 har:
* Aluminiums-kabinett
* Video-skaleringschip fra Qdeo/Marvel - et selskap som regnes for å være et av de ledende på dette området.
* Justering av hvor tekstingen på DVD- og Blu-ray filmer skal ligge. Praktisk for alle med 21:9 TV-en eller projektor i hjemmekinoen.
* DivX Ultra sertifisert
* Dolby TrueHD, DTS-HD MA HD 7.1
* USB 2.0 inngang for avspilling av video, musikk eller bilder
* For lydfreakene som vil bruke de analoge lydutgangene er det også verdt å få med seg at spilleren har en Burr-Brown DAC - som kort fortalt skal sørge for å konvertere de digitale signalene fra CD, DVD- eller Blu-ray platen til et analogt signal best mulig.
* Støydempet strømforsyning

Mer fakta får du i denne PDF-filen:

BDP9500 (PDF) (pdf 1 843 kB)

Trykk her for flere saker fra IFA 2009!

(vi legger ut kontinuerlig)