The knights who say Niveus

Niveus N9 er mediecenter ganger hundre. Sånn cirka.

Det er ikke sikkert livet ditt blir enklere med Niveus nye mediesenter, n9, men det er lov å prøve. For når skal du egentlig få sett alle opptakene av "24", "Lost", "Simpsons", "Seinfeld" og "Norge Rundt", som vokser seg større og større på harddisken?

LES OGSÅ:

Vi vet. Når du blir gammel. Alt skal skje når du blir gammel.

Toppen på toppen.

Niveus n9 utgjør høydepunktet på selskapets profesjonelle medieserver-serie, Summit Series, og har så bra spesifikasjoner at et svakt teknohjerte gjør et lite hopp - og tre hopp når det ser prislappen.

Med hele fire separate TV-tunere kan du ta opp fra fire forskjellige kanaler samtidig, som du så kan spille av i full analog eller digital 7.1-surroundlyd. Med så mange tunere trenger du lagringsplass herfra til krysset før du tar av til evigheten, og det får du.

3000 gigabyte, eller 3 terabyte for viderekomne, gjør at du har like stor kapasitet i stua di som NASA hadde behov for i løpet av hele 90-tallet (vi bare tipper).

Musikk i flere år.

Det betyr blant annet at du kan lagre nok MP3-filer til å spille musikk i fem år - uten å gjenta samme sangen én eneste gang. Er du purist, og det er du sannsynligvis hvis du kjøper et anlegg som dette, kan du selv med et av de såkalte lossless-formatene holde det gående i 416 dager.

Artikkelen fortsetter under annonsen

N9 kommer med HD DVD som standard, som betyr at du både kan ta opp og spille av høyoppløselig video i full HD-oppløsning (1080p).

Rack-monterbar.

Den 13 kilo tunge serverboksen er kan monteres i rack, slik at den kan plasseres på en litt mer diskret plass enn midt i synet på alle som er på besøk. I og med at n9 kjører Windows Media Center kan den kontrolleres via et medfølgende mediesenter-tastatur, i tillegg til at boksen også kan programmeres fra både PC og via nettverk.

Med en Intel Core 2 Duo X6800-prosessor er serveren kraftig nok til å distribuere både lyd og video til flere steder i huset, slik at ikke alle må se distriktsnyhetene som far elsker nesten like høyt som livet selv.

Kvalitet koster.

Ellers har n9 det meste en kan ønske seg: HDMI, DVI og komponent-utgang, gigabit Ethernet, dobbeltsidig DVD-brenner, 24-bits lyd, Nvidia 7900GTX Graphics-grafikkort, og så lite støy at ikke en gang de roligste partiene på en fransk kunstfilm uten dialog blir forstyrret.

Prisen - her bør du lukke øynene hvis du er av den følsomme typen - ligger på cirka 100 000 kroner. Og da har vi ikke tatt med prisen du må betale for å lyve til kona om hva det store beløpet på kontoutskriften ble brukt til.

Klikk her for flere godbiter!

Kilde: Gizmodo