TEST: Samsung BDP-1500

I tradisjonell Samsung-stil dynkes det i pianolakk for å matche flat-TVen din.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blu-ray er det nye høyoppløste videoformatet som gir nytt liv til flat-TVen din, og vi kommer til å teste de nye spillerne kontinuerlig framover. Dagens testeksemplar er BDP-1500 fra Samsung, en spiller som nå har rast i pris og som i dag kan kjøpes helt nede i 2.300 kroner om du surfer litt rundt.

LES OGSÅ:

Vi sammenlignet BDP-1500 med de to Panasonic-modellene BD30 og BD50, og når det gjelder kvaliteten på Blu-ray filmer er konklusjonen klar:

Bildet på våre tre test-TVer var like bra på de tre spillerne. Du får altså bra dybde i bildet, et godt sortnivå og et glitrende detaljnivå. Her får du altså fullt utbytte av flat-TVen du hittil ikke har fått utnyttet kapasiteten på.

Men siden de fleste av oss fortsatt har flere DVD enn Blu-ray-filmer, så er det også interessant å vite hvordan disse spillerne viser vanlige DVD-filmer. Blu-ray spillerne vil nemlig skalere bildet opp til den oppløsningen som best matcher flatTVen din – og dermed vil bildekvaliteten avhenge av kvaliteten på spillerens skaleringsprosessor.

Også her gjør Samsungen en grei jobb, men etter vår oppfatning ligger de to Panasonicene et hakk over og gir deg litt mer trykk i fargene enn det Samsungen klarer å presse ut.

Gullkorn.

Men Samsungen har heldigvis en fordel som gjør at den sniker seg forbi BD30 på vår må-ha-skala. For selv om både Panasonics BD30 og Samsung BDP-1500 per dags dato er såkalte profil 1.1-spillere, så er Samsungen mer framtidssikret på grunn av nettverksinngangen på baksiden.

I løpet av oktober skal nemlig Samsung legge ut en software-oppdatering som gir BDP-1500 profil 2.0, noe som kort fortalt vil gjøre at spilleren vil takle alt interaktivt materiale som kommer på Blu-ray platene framover. (Mer fakta om de ulike Blu-ray profilene får du her! )

Hastighetsmessig plasserer BDP-1500 seg omtrent som de to Panasonicene:

 Runaway
vacation
Blu-ray
Spiderman 3
Blu-ray
There Will be blood
Blu-ray
Unforgiven
DVD
BD3046 sek1 min 20 sek40 sek + 1,14 *35 sek
BD5046 sek1 min 20 sek40 sek + 1,14 *35 sek
BDP 150044 sek1 min 20 sek-35 sek
*40 sek. fram til valg av språk, deretter 1,14 til det var mulig å trykke play.

Brukervennlighet.

Heller ikke Samsung gir deg norske skjermmenyer eller norsk bruksanvisning, men du kan trøste deg med at menysystemet likevel er mye enklere enn på de to Panasonic-modellene. I tillegg gir vi Samsung et ekstra pluss i margen for å ha forklart forskjellene mellom de ulike lydformatene spillerne kan gi.

Skal vi pirke på noe må det være at BDP-1500 mangler minnekortinngang i fronten for kjapp visning av digitalbildene dine, men USB-inngangen på baksiden kan uansett hjelpe deg her.

Konklusjon

Den lave prisen gjør BDP-1500 høyaktuell om du skal kjøpe deg en Blu-ray-spiller akkurat nå, her får du etter vår oppfatning mye for pengene.

Vi liker spesielt at den oppgraderbar til profil 2.0, og kommer derfor til å beholde vårt testeksemplar til oppdateringen er ute for å sjekke hvordan dette kommer til å fungere i praksis.

Enn så lenge står imidlertid denne Blu-ray spilleren som en klar nummer to etter Panasonic BD50.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!