Test: RothDock til iPhone

Genial dings som sender musikken din trådløst til stereo-anlegget.

Bruker du iPhonen til å spille musikk i stua er du antagelig like lei av å måtte koble den direkte til stereoanlegget som oss. Det blir heller ikke særlig bedre når du sitter fire meter unna stereoanlegget og prøver å finne fram i iPhonens musikkbibliotek uten å være utstyrt med et falkeblikk av uante dimensjoner.

LES OGSÅ:

Roths nye dokkingstasjon løser dette. Den har nemlig innebygget WiFi, og alt du dermed trenger er å plugge en mottaker inn i stereoanlegget, mens du kan ha dockingstasjonen med iPhonens display rett ved siden av deg i sofaen.

Idiotsikker

Etter å ha plugget mottakeren i stereoanlegget er det bare å sørge for at selve dockingstasjonen og mottageren får strøm. Resten skjer automatisk, og du ser med en gang når dokkingstasjonen og mottakeren får kontakt, ettersom lampa på dokkingstasjonen da slutter å blinke og lyser konstant rødt.

Selv om dokkingstasjonen passer til alle iPoder er den laget spesielt for iPhone. I tillegg til at den selvfølgelig lader mobilen din vil dermed også samtale-funksjonene fungere. Vi liker spesielt hvordan musikken på stereoanlegget dempes når du får en innkommende samtale, samtidig som ringetonen din kommer ut via stereoanleggets høyttalere. Når samtalen er avsluttet fortsetter forøvrig avspillingen fra nøyaktig samme sted som den stoppet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette fungerer helt utmerket spør du oss.

Fjernkontroll

Det følger også med en liten fjernkontroll i pakken, og selv om den er minimal av størrelse har den god respons og gjør det den skal. Her får du standardvalgene som play, pause, skipping, spoling og mute - i tillegg til at du selvsagt kan bla deg gjennom musikkbiblioteket ditt og justere volumet.

Veiledende pris på Roth-docken er 1690 kroner via importøren NCMS, og etter vår oppfatning verdt prisen.

Minifakta:

Rekkevidden på 2,4GHz-senderen er oppgitt til 10 meter. Selv om den er spesialbygd for iPhone kan den trådløse funksjonen også brukes av alle andre MP3-spillere som har vanlig minijack-utgang (det følger med ekstrakabler i esken).