Strømsparende adapter til lyspærer

Denne kan spare deg for tusenlapper.

Lys som slukkes og tennes når du går forbi, er gammelt nytt. Det finnes fotocellesystemer som kan monteres til boligen din, og som vil lyse opp inngangspartiet ditt når du kommer kjørende hjem i mørket.

LES OGSÅ:

Disse er imidlertid kostbare å montere. Ønsker du et rimeligere alternativ, kan en adapter med integrert bevegelsessensor være tingen du leter etter.

Adapteren er utstyrt med et 360-graders sensorsystem som vil fange opp bevegelser innenfor en radius på fem meter, og den vil lyse mellom 5 og 100 sekunder.

Ingen ledninger.

Den følsomme adapteren skal skrus direkte inn i sokkelen, mens pæra skal skrus inn i adapterløsningen.

Og du kan også justere den til å lyse mellom fem og 100 sekunder, alt etter behov.

Billigere enn elektriker.

Det finnes allerede lignende løsninger på markedet. Du kan få en elektriker til å montere fotocelle i boligen, men dette er en mye mer kostbar investering.

Skal du ha full pakke med både lampe, fotocelle, bryter, inkludert montering, kan det raskt gå tusenlapper.

- En fotocelle koster mellom 800 og 900 kroner, i tillegg kommer montering og en timesbetaling på 565 kroner, forteller Jan Erik Johansen fra Abmas Elektro AS til DinSide.

- For full installasjon må du regne med mellom 1500 og 3000 kroner, forteller Svein Kämpe fra Elsøk AS i Tronheim.

Med adapteren som har integrert bevegelsessensor slipper du imidlertid både ledninger og eksperthjelp, ettersom det bare er å skru den rett i sokkelen.

Bruk?

Løsningen er perfekt for rom du ikke beveger deg lenge av gangen i, som for eksempel vaskerom, garasje, toalett, gangen, kjeller, loft, vinkjeller, eller små lagringsrom.

Adapteren passer til lyspærer opp til 60 watt, og koster ca 200 kroner fra smarthome.com.

Kilde: smarthome.com