Stort og dyrt og litt harry

Det finnes fortsatt de som tror at størst er best.

Overkompensasjon er en pinlig affære. Ingenting sier skaperen var råtten med genene mine som en enorm sigar eller en lottogevinstdyr sportsbil, eller et overdimensjonert hjemmekinoanlegg i stua.

LES OGSÅ:

På den annen side: Ingenting sier jeg vant over kona! som et enormt hjemmekinoanlegg, selv om hun flyttet alle tingene sine til bestevenninna mens du satt med den siste Vin Diesel-filmen og volumknappen på et trinn høyere og du er døv.

HiVi er HiFi.

En av de mer prangende utstillingsbodene på CES 2007 var det en kinesisk hi-fi-produsent som sto for. Med det illevarslende og ordspillfestlige navnet HiVi hadde kineserne stilt opp Swans-anleggene slik at de dekket både inn- og utsiden med noen av de mer spektakulære hjemmekino-anleggene vi har sett.

Spesielt den monumentale, høyblokkaktige Swans 2.3HT gjør inntrykk på et vart sinn (sjekk anlegget ved å trykke på bildespesialen til venstre for teksten her). Hovedhøyttalerne er omtrent like høye som en voksen mann, og har blant annet seks mellomtone-elementer på hver søyle, i tillegg til 40(!) mindre elementer og hver sin svære subwoofer plassert totalt uten diskresjon på hver sin side av høyttalerne.

Det er størrelsen som teller.

Låter det bra? Aner ikke. Låter vennene dine bra når de mister mobiltelefonene og bilnøklene sine i gulvet idet de kommer inn i stua di? Naturligvis.

Et av de andre spektakulære surround-anleggene vi kom over var det amerikanerne hos Earthquake som hadde satt sammen. Starter du et firma som tar navnet fra et naturfenomen som kan velte skyskrapere som om de var bygget av fyrstikker har du et visst ansvar.

Jordskjelv.

Anlegget inneholdt blant annet et par stereohøyttalere, Titans Tethys Towers, priset til rundt 130 000 kroner, som på elegant vis hadde flettet inn én stykk 12-tommers aktiv subwoofer i hver av høyttalerne. Smart trekk.

De store basselementene skjules ved hjelp av sorte filtgriller, men alle med respekt for sin dårlige smak velger naturligvis å fjerne dekslene. Har du svære elementer skal du vise dem fram.

Tethys Towers er cirka halvannen meter høyte, er pakket inn i 16 lag med damp-bøyet kirsebærtre, veier 150 kilo per høyttaler, og har et anbefalt effektbehov fra forsterkeren (eller forsterkerne) på mellom 200 og 2000 Watt.

Tygg litt på den mens du klikker deg gjennom bildespesialen til venstre for teksten her.

Trykk her for flere fete saker fra årets dingsemesse - CES 2007!