Forsidebilde: Denon AVR-2310.
Forsidebilde: Denon AVR-2310. Vis mer

Storslipp til stua: Denon

En god miks av pris og ytelse har gjort Denon til en av Hi-Fi Klubbens mestselgende merker. Her er høstslippet.

I forrige uke begynte vi med en oversikt over hva som kommer på hjemmekinofronten denne høsten. Vi startet med Onkyo, og denne gang er det altså Denon som står for tur. Vi planlegger også å se på flere konkurrenter, (f.eks: Yamaha, Pioneer, Sony, Nad og Harman Kardon) - og rekkefølgen er det dere som bestemmer: Fortell oss hvilket merke dere vil vite mer om i diskusjonsgruppen - så prioriterer vi deretter!

LES OGSÅ:

Så hva får du?

Yamaha og Onkyo får ofte skryt for å være kjapt ute med å legge inn den siste teknologien i utstyret sitt, men Denon er jaggu ikke langt bak de heller.

Ser vi på høstens receiver-nyheter har f.eks. alle Denon-modellene nå full støtte for HD-video og HD-audio, og alle dine analoge video-signaler kan nå sendes ut via HDMI-utgangen. - Det siste er praktisk for deg som vil minimere kabelrotet under TV-en i stua.

Fra og med AVR 1910-modellen har Denon nå også fått på plass det nye Dolby Pro Logic IIz kringlydformatet, (også her var vel Onkyo og Yamaha først) som skal øke romfølelsen via et par små ekstrahøyttalere montert over fronthøyttalerne. Akkurat dette har vi faktisk ikke prøvd selv, men i teorien skal dette øke filmopplevelsen, ettersom øret er langt mer følsomt for retningsinformasjon forfra enn bakfra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minstemann: Denon AVR-1610

er en 5.1 forsterker på 5x75 watt (8 ohm). Full dekoding av alle HD-lyd og bildeformater, og analog-til-digital videokonvertering. Tre HDMI-innganger er et absolutt minimum i dag, men auto-setup, skjermmenyer og digital Audyssey romkorreksjon er heldigvis på plass. Prisen er 3.998.-

Denon AVR-1910

7.1 forsterker på 7x90 watt (8 ohm). Ble kåret til årets produkt i Eisa-kåringen for 2009/10, og har langt mer å by på enn minstemann.

Spør du oss bør du altså hoppe over minstemann og gå rett på denne selv om budsjettet er tynnslitt.

Her får du 7 x 90 watt, og en bedre skaleringsdel. I tillegg til Dolby Pro Logic IIz vil også alle modellene fra AVR 1910 og oppover skalere opp til 1080p, noe som er greit å vite om du fortsatt ser mye på DVD. 4 HDMI inn, 1 ut.

Legg også merke til sone 2-funksjon, PureDirect og mulighet for bi-amping av fronthøyttalerne. Prisen er 4.998 kroner.

Denon AVR-2310

7.1 forsterker på 7x105 watt (8 ohm). Sone 2-funksjon, platespillerinngang, og egen inngang for Denons dokkingstasjoner (iPod/iPhone) . Denne inngangen kan også gi deg nettverksfunksjonalitet, også trådløst, på receiveren din. 5 HDMI inn, 1 ut.
Prisen er 7.998,-

Denon AVR-3310

koster nærmere 12.000 kroner, men har også langt mer kraft å by på. 7 x 120 watt (8 ohm) røsker liv i høyttalerne dine og du får også bedre lydkretser, som blant annet 24-bit oppsampling. Denne modellen har også nettverkstilkopling som lar deg spille av nettradio, samt musikk og vise bilder du har på PC-en din. Du kan også bruke USB-inngangen i fronten. 5 HDMI inn, 1 ut.

Her får du også med en ekstra fjernkontroll til sone 2, noe som gjør at finessen vil bli langt mer fristende å bruke.

Denon AVR-4310

er årets toppmodell når det gjelder rene hjemmekinoreceivere. Her får du blant annet 7 x 130 watt (8 ohm), et avanserte grafisk brukergrensesnitt, 2 USB-innganger (en foran, og en bak) og hele seks HDMI-innganger og to utganger. Den ene HDMI-inngangen er forøvrig i fronten, noe som er praktisk for utstyr du bare kobler til av og til, som f.eks. HD-kameraet ditt.

Hele signalveien i AVR-4310 er gjort så kort som mulig for best mulig lydkvalitet, og det er verdt å merke seg at de forskjellige analoge og digitale seksjonene i receiveren er helt adskilt fra hverandre. Totalt er det 9 separate strømforsyninger, og med 100% passiv kjøling skal du slippe å høre viftestøy fra kabinettet.

Sammenlignet med de billigere modellene får du her også mer avansert romkorreksjon (Audyssey MultEQ-XT) som bruker hele åtte målepunkter for å gi deg det beste oppsettet.
Du kan også styre iPoden din via USB-inngangen i fronten og den programmerbare fjernkontrollen. All moroa koster imidlertid penger, og her må bla opp nesten 17.000 kroner for å ta med deg herligheten hjem.

Kilde: Hi-Fi Klubben