Sonys slankeste LCD-TV

Navnet er Bravia ZX1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Las Vegas, CES 2009: Med 9,9 millimeter på det tynneste er ikke bare ZX1 den slankeste LCD TV-en til Sony noensinne, den lokker også med kabelfri tilkobling.

LES OGSÅ:

På slankekur.

Den minimale dybden på 9,9 millimeter er muliggjort gjennom å bruke sidemonterte LED-lys til å lyse opp skjermen i stedet for det tradisjonelle baklyset.

Men kanskje like fristende, spesielt for de som er opptatt av interiør og slikt, er at du skal slippe å irritere deg over kabelsalat under TVen. Trikset Sony har benyttet seg av, er å ha en separat boks der alt utstyret ditt kobles til, for så å la denne boksen sende signalet trådløst til selve LCD TV-en.

En annen god nyhet er at media receiveren også kan overføre HD-signaler uten tap av kvalitet. Sony lover også at boksen kan plasseres hvor som helst i rommet, ettersom rekkevidden på forbindelsen skal være inntil 20 meter. Fjernkontrollen bruker forøvrig radiosignaler i stedet for tradisjonelle infrarøde signaler, så boksen kan altså trygt gjemmes i et skap om du ønsker det.

Se videoen for å få et inntrykk av hvor slank den faktisk er:

Bildekvaliteten skal være akkurat som på de øvrige Bravia-modellene i den øvre prisklassen, og vi kjenner igjen bildeprosessoren Bravia Engine 2, samt Motionflow 100Hz-finessen som minimerer hakking ved panoreringer, i tillegg til IB Reduction som optimaliserer skarpheten i bildene.

TV-en har også bilderamme-funksjon, som gjør at TV-en kan vise dine egne feriebilder (eller Sonys egne promobilder) når du ikke skal se på sportssendingene.

40-tommeren KDL40ZX1 kommer nå i midten av januar, og vil koste rundt 55.000 kroner inkludert veggfeste og høyttaler. Det koster altså å være kar... Vil du heller ha bordstativ får du et som er spesiallaget til TVen, prisen for det er 3.600.

Flere nyhetssaker fra årest CES-messe får du her!