Sony Bravia KDS-70R2000

70-tommer full HD til 53.000 kroner.

Ok, med en pris på 53.000 kroner er billig-TV kanskje å ta i, men denne Sonyen er uansett lysår billigere enn 60 og 65-tommerne fra Pioneer og Panasonic.

LES OGSÅ:

Forklaringen er imidlertid enkel: Dette er en bakprojeksjons-TV.

Så hva får du?

Det er ingenting å si på spesifikasjonene, Sony lover nemlig full HD-oppløsning (1080p), 12-bits paneldriver og den beste versjonen av Sony Bravias bildebehandlingssystem.

TVen leveres med to HDMI-innganger, 2 scart (begge RGB), en komponent og en PC-inngang.

I følge Cnet er den ekte kontrasten på 5.000:1, mens den dynamiske ligger på rundt 10.000. Dette er et viktig poeng i vår bok, for det er ikke fritt for at vi ser en del minuser med bakprojeksjonsteknologien.

Sjekkliste på bakprojeksjons-TVer:

Betraktningsvinkelen fra sidene er ofte svært dårlig, noe de fleste forhandlere elegant kamuflerer ved å sette opp bakprojeksjonsTVene midt inni et hjørne. Har du så mange venner at de må plasseres langt ut på siden når du inviterer på filmkveld, bør du altså sjekke dette FØR du drar gullkortet.

Kontrasten er allerede nevnt, og dette er viktig. Mange bakprojeksjonsTVer ender opp med vise et litt blast TV-bilde, spesielt om det er lyst i rommet. Skal du ha TVen i kjellerstua er ikke dette noe stort minus, men i en stue med mange vinduer kan det bli irriterende. Igjen: Sjekk dette i butikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De er feite. Jepp folkens, som du ser av det ene bildet til venstre her, så er ikke dette like elegant som en LCD eller en plasma. BakprojeksjonsTVene er nemlig svært så dype.

Likevel: For deg som vil ha størst mulig bilde for en - relativt lav sum - er det bare å klinke til.

Alternativt:Les våre TV-tester her før du bestemmer deg!

Kilde: Satelitt1