Sofasliter

Philips' festlige tøy-display kan være en gudegave for de som synes sofaer ikke er multimedia nok.

Mens en beveger seg gjennom de enorme messehallene på IFA-messa 2006 i Berlin legger en først og fremst merke til to ting: Den enorme mengden flatskjermer, og den enorme mengden reklamepene jenter og gutter - som egentlig ikke vet noenting om dingser, men som vet alt om å smigre seg innpå intetanende koreanere som enda ikke har lært seg å si nein, danke.

LES OGSÅ:

Heldigvis finnes det også innovative produkter som i prinsippet er fullstendig ubrukelige, men som er festligere enn en nyttårsaften der posen med raketter og stjerneskudd ble liggende litt for nær varmeovnen.

Trykk til venstre for store bilder!

Displaystoff.

Philips har utviklet et slags stofflig display, som kan sys inn i alt fra jakker til sofaer. På IFA-messa var det en hvit sofa som sto modell for teknologien, og det gjorde den utmerket.

Et display på rygglenet kjørte gjennom et demoprogram som involverte alt fra enkel klokkeslett-visning i enorme typer ("Hvor mye er klokka, kjære?" "Aner ikke, sjekk sofaen."), til psykedeliske, animerte lysmønster som helt sikkert kunne gjort dette produktet til en killer i alternative kretser i California på 60-tallet.

Eget animasjonsprogram.

Det følger med en kontroll-enhet som for eksempel stikkes under sofaen sammen med gjenglemte brødrester og hybelkaniner på steroider, mens programvaren Animation Wizard gjør at du selv kan sette sammen animasjonsmønster tilpasset yoga-kvelder med jentene, eller til vorspiel før Metallica-konserten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal også være mulig å trigge forskjellige meldinger via SMS-meldinger fra mobilen, slik at du for eksempel kan skremme vannet av ungene med meldinger som "Teletubbiene har vært i flystyrt" og "Barne-TV er nedlagt". Vi antar at det også vil bli mulig å sende tekstmeldinger direkte til sofaen. Intet sier forsinket som ryggen på en kritthvit sofa i vintermørket.