Sikker med safe

Döttling Luxury Safes henter inspirasjon og materialer fra så langt tilbake som Napoleons dager.

Det hadde garantert sett patetisk ut hvis jeg skulle lagt mitt plastikkarmbåndsur, mine tre skolisser og den ene bananen jeg tror jeg kommer til å få bruk for en dag i en safe fra Döttling Luxury Safes.

LES OGSÅ:

Gammelt er bra.

De tyske håndverkerne har gjort det til sin spesialitet å anskaffe gamle, ærverdige skapmøbler fra så langt tilbake som Napoleons tid, før de gjør dem om til ugjennomtrengelige fort for millionærer som skal beskytte mye mer penger enn du kommer til å bruke gjennom et helt liv.

Noen av skapene er med andre ord nesten 150 år gamle, så her trengs det kyndige hender og noen hundretalls timer med overtid for å komme i mål.

Hver safe lages i bare ett eksemplar, og prisene begynner på 55 000 dollar, eller rundt 350 000 kroner. Hvis du har en samlet formue på 349 000 kroner sier det seg selv at du kanskje ikke trenger en luksussafe med det aller første.

Spesialtilpasset.

Safene spesialdesignes for spesielle gjenstander, så hvis du har en klokkesamling verdt noen millioner får du med automatiske trekk-opp-funksjon slik at Rolexene dine får den trimmen de fortjener selv når de ikke er i bruk.

Döttling Luxury Safes solgte dessuten nylig et våpenkabinet i safe-innpakning til en russisk våpensamler. Det skapet (se bilder til venstre) ble solgt for drøye én million kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis noen nå tenker at det er Roman Abramovich som trenger et sted å oppbevare maskingeværene han daglig bruker til å true Chelsea-spillerne til innsats, så sitter vi dessverre ikke inne med nok informasjon til å hverken av- eller bekrefte den typen spekulasjoner.

Kilde: Luxist