Sharp leverer tynne greier

Og bra er det.

 Foto: video: Per Ervland
Foto: video: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sharp er ikke den mest kjente TV-produsenten her til lands, men selskapet vakte berettiget, internasjonal oppsikt i sommer med en flat-TV som virkelig lever opp til navnet. Dette er flatt.

LES OGSÅ:

Vi kom selv over prototypen fra Aquos-serien på årets IFA-messe i Berlin, og én ting er å se bilder av LCD-TVen, noe helt annet er det å se den i levende live.

Små centimeter.

Det rekordtynne panelet måler bare 2.79 centimeter på det tykkeste, og har dessuten en oppsiktsvekkende smal ramme rundt bildeflaten. Å gå rundt TVen er å gå rundt alle andre TVer som i dag finnes på markedet, og hvordan de har fått plass til elektronikken er et mysterium i seg selv.

Prototypen er 52 tommer stor, og veier rundt 30 kilo. Sharp oppgir en eventyrkontrast på 100 000:1, og en responstid på fire millisekunder.

Ikke snart.

Akkurat denne modellen vil ifølge Sharp ikke bli satt i masseproduksjon før 2010, og selskapet er så hemmelighetsfulle at de ikke engang vil fortelle resten av verden hvordan de bakgrunnsbelyser LCD-panelet. Er det LED? Tja. Er det en hittil ukjent lyskrystall som bare finnes på én av jordens naboplaneter? Tja.

Sjekk videoen under, og forbered deg på en overraskelse.Trykk her for flere nyheter fra IFA-messen 2007!