Ser du forskjell?Den offisielle Samsung 7070 til venstre. Den parallellimporterte 7020 til høyre
Ser du forskjell?Den offisielle Samsung 7070 til venstre. Den parallellimporterte 7020 til høyreVis mer

Samsung & Netshop krangler

LED-revolusjonen er i gang. Det er også krangelen...

I forrige uke publiserte vi test av to LED TV-er fra Samsung, og det er ingen hemmelighet at vi likte dem godt. Våre test-modeller ble imidlertid levert av nettbutikken netshop.no, ettersom Samsung Norge ikke klarte å skaffe oss testmodeller i tide.

LES OGSÅ:

Og så startet altså bråket. For mens våre testmodeller hadde betegnelsen 6000 og 7020, så heter de modellene Samsung Norge opererer med 6050 og 7070. Forvirret? Du er ikke alene.

- Samsung Norge: Dette er parallellimport

- For oss er det viktigste å sette kjøperen i fokus, med parallellimport kan vi oppleve at produkter avviker med de produktene vi markedsfører i Norge, sier Tommy Jensen - markedssjef hos Samsung Norge.

Våre TV-modeller er utviklet, testet og autoriserte for innebygd TV-mottak av både Riks-TV bakkenettet og Canal Digitals kabelnett. Dermed kan vi altså garantere at alle funksjonene fungerer på LED-seriene 6050, 7050 og 7070.

- Husk at selv om modeller importert av andre aktører vil kunne ha mpeg4 mottakere, så er disse utviklet for andre markeder, fortsetter Jensen. Man vil da kunne oppleve at enkelte funksjoner ikke fungerer i Norge.

- I tillegg har alle Samsung TV-er vi selger en nordisk pikselgaranti (=nulltoleranse mot pixelfeil), samtidig som menyer og bruksanvisninger er lagt opp med norsk språk (mer info her). Vi garanterer også at miljøavgiften er betalt, og har blant annet henteservice i hele landet om TV-en må repareres. Jeg anbefaler derfor forbrukere som ønsker seg ny TV, og sjekke ut samsung.no, hvor alle produktene er tilrettelagt for det norske markedet, samtidig som man kan finne informasjon om forhandlere. Du kan også selv identifisere en TV fra Samsung Norden ved å kontrollere modellbetegnelsen. Den skal alltid slutte på: /XEE eller /XXE, avslutter Jensen til DinSide.

Netshop lar seg imidlertid ikke kneble...

- Identiske modeller

- Det er ikke noe nytt i at Samsung ikke er glade i oss. Fakta er faktisk at vi ikke får lov til å kjøpe TV-er direkte fra Samsung Norge, sier Sven-Aage Lysebo, daglig leder i Netshop

- Vi synes også det er påfallende hvordan Samsung vil lure kundene til å betale mer enn nødvendig for sine TV-modeller. Vi har selv kjøpt de offisielle modellene fra Samsung Norge i butikk og sammenlignet dem med våre utgaver, og vi klarer rett og slett ikke å finne noen forskjeller overhodet - bortsett fra selve modellkoden. Etter vår oppfatning er altså disse modellene 100 prosent identiske, både når det gjelder norske skjermmenyer, bilde- og lydkvalitet, og ikke minst utseende, fortsetter Lysebo.

- Men hva med Samsungs pikselsgaranti?

- Dette er et ikke-tema. Hvis kundene opplever pixelfeil på noen av de nye LED-modellene vi selger fra Samsung skal de få samme garanti direkte fra oss, lover Lysebo.

- Jeg kan forøvrig også nevne at vi også har testet TV-ene mot RiksTV. Også det fungerte uten problemer, avslutter en lettere oppgitt Lysebo.

Men hva mener du?

Har du noen kommentarer eller innspill til Samsung Norge eller Netshop? Del det med oss i debatten!