Rundt og rundt (og rundt)

Dette miljøvennlige huset roterer om sin egen akse. Sol hele dagen? Ja takk!

Alle barn som har kjørt karusell for første gang vil umiddelbart tenke to ting: Hvorfor kan ikke huset vårt spinne rundt på samme måten, og pappa, jeg må kaste opp.

LES OGSÅ:

360 grader.

Everingham Rotating House gjør at du endelig kan gjenoppleve det samme snurreriet som da du var fire. Det er et spektakulært, miljøvennlig, åttekanta glass- og stålhus med en diameter på 24 meter, og en tre meter bred, 360 graders veranda.

Det er bare begynnelsen. For hva er poenget med et rundt hus hvis ikke det kan få deg svimmel?

Den rundt 50 tonn tunge bygningen kan nemlig rotere helt rundt ved hjelp av en elektrisk motor, som ikke er spesielt mye større enn den du finner i en vanlig vaskemaskin.

Varmt hele dagen.

Huset er lokalisert rundt fire timers kjøring fra Sydney i Australia, et sted som ikke akkurat er kjent for sitt elendige vær. Likevel, med et roterende hus får du utnyttet varmetilfanget maksimalt.

Et kontrollpanel på innsiden lar beboerne styre både hastighet og rotasjonsgraden, slik at du til enhver tid kan få sola til å skinne der du befinner deg, eller få utsikt uansett hvilket rom du oppholder deg i. Hvis ikke det er en vaskekte solskinnshistorie så vet ikke vi.

Du kan se video av det roterende huset her. Videoen går i rask hastighet, og viser ikke den reelle hastigheten. Hadde det gått så raskt unna som det ser ut på filmen ville hele familien fått kronisk oppkast i løpet av et par timer.

Kilde: Born Rich