Robot med peiling på vin

Denne lille fyren i er i stand til å analysere innholdet i en vinflaske - uten at den er åpnet!

Er du en av mange vinelskere som sliter med å finne frem i vinjungelen? Ligger du våken om nettene og plages av den gangen du serverte feil vin i nyttårsselskapet, og ble latterliggjort foran hele den fisefine svigerfamilien din?

LES OGSÅ:

Vin kan være vanskelige greier, og det er sannelig ikke lett å vite hvilken flaske man skal gå for til middagen.

Akkurat det vil denne hvit- og grønnkledde roboten hjelpe deg med å finne ut av. Den er nemlig en digital vinguru!

Kjemisk ekspert.

Et infrarødt spektrometer på venstre arm gjør roboten i stand til å identifisere innholdet i vinflasker. All mat har sin unike kjemiske sammensetning, og det er akkurat dette prinsippet roboten bruker når den analyserer vinen.

Ved å holde vinflasken foran sensoren vil roboten fortelle deg hvilken type vin det er. Du vil også få informasjon om hvordan den smaker og hvilken mat som passer til.

Roboten kan programmeres til å kjenne igjen din favorittvin, og er også i stand til å anbefale nye viner den tror kan passe deg.

I tillegg vil han advare deg om mulige helseproblemer, og om et produkt inneholder for mye fett eller salt.

Ikke perfekt.

Av de tusenvis av vinene som finnes i dag, kan roboten foreløpig kun programmeres til å identifisere noen få dusin. Den vil også få problemer dersom flasken den skal analysere er åpen, og vinen dermed har endret seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roboten virker også delvis forvirret. En reporter som ville ha det litt moro med den fikk beskjed om at hånden hans var ei skinke, mens kameramannen fikk høre at han var bacon.

Morsom, men dyr.

Dersom du vil ha en vinekspert på kjøkkenbenken må du regne med å punge ut. Oppfinnerne bak roboten hevder at den i dag koster det samme som en hel bil, men håper å få prisen ned på et "fornuftig" nivå etter hvert.

Kilde: RedOrbit