Revo Heritage testet

En godbit for deg som hører mye på radio.

Revo Heritage er elegant: Børstet aluminium og valnøtt gir den et eksklusivt preg. Foto: Per Ervland
Revo Heritage er elegant: Børstet aluminium og valnøtt gir den et eksklusivt preg. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Er du på jakt etter en kjøkkenradio som har alt, bør Revo Heritage være midt i blinken.

I tillegg til et lekkert utseende er den nemlig proppet med funksjoner: Internettradio, DAB, FM, dokkingstasjon for iPod og iPhone, samt muligheten til å overføre musikk fra PC-en din.

Dette gjør at Heritage skiller seg fra mange av konkurrentene vi har testet i det siste: Squeezebox Radio er f.eks. en glimrende nettradio og musikkstreamer, men har ikke iPod-dokking, og mangler FM og DAB-mulighet. Geneva Model S har igjen kun FM-radio og iPod-funksjon. Valgets kval med andre ord.

Førsteinntrykk

Kledd i børstet aluminium og valnøtt gir Heritage deg den ubestemmelige godfølelsen med en gang du pakker den ut. Den både ser og føles eksklusiv ut, og med en pris på rundt 2.650 kroner i de norske nettbutikkene er det slik det bør være.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

Men hvordan er den i bruk?

Det hjelper ikke hvor mange avanserte funksjoner du har, så lenge produktet ikke er enkelt i bruk.

Slik er det heldigvis ikke her. Revo Heritage har norske menyer, et lettlest LCD-display som gir praktisk informasjon, logiske menyknapper og en enkel fjernkontroll som styrer alle funksjoner.

Skal du bruke nettradioen, er det aller enkleste å plugge i en nettverkskabel, men også den trådløse funkjonen fungerer bra: Den finner raskt tilgjengelige trådløse nett, og det er en relativt enkel sak å legge inn eventuelle brukernavn og passord. Dette er selvsagt noe du bare behøver å gjøre en gang.

Å kunne velge blant tusenvis av nettradiostasjoner er morsomt, men kan også gjøre det vanskelig å finne de kanalene som er verdt å høre på. Her gjør Heritage en god jobb, og er like logisk oppbygd som Squeezebox Radio.

Kanalene kan f.eks. listes opp etter land eller sjanger, og det lettleste LCD-displayet gir deg en fin oversikt. Går du inn på land, i vårt tilfelle Norge, kan du velge mellom alle stasjonene – eller det Heritage kaller "fremtredende stasjoner" – praktisk. Velger du NRK P3 får du også opp denne kanalens podcaster i en egen meny, og det er en enkel sak å lagre dine favorittkanaler. Radioen starter forøvrig alltid på den kanalen du hørte på sist, når du slår den på. Praktisk og elegant altså, og noe vi kjenner igjen fra nevnte Squeezebox.

Det samme oppleves når du bruker DAB- eller FM-funksjonen, det går fint og greit. Legg merke til at du kan lagre 5 kanaler på knappene på selve radioen, eller 10 via fjernkontrollen.

Fjernkontrollens info-knapp gir deg forøvrig mye informasjon (selv om dette selvsagt avhenger av hva kanalene selv legger ut), og vi la blant annet merke til at NRK P3 sender i 128 kbps via DAB (MP2), mens de bruker 160 kbps og WMA-codecen på nettradioen.

Og ja, vi må også nevne iPod-funksjonen. Selve dokkingen er skjult bak et deksel på toppen av Heritage-radioen, og du får med utallige former slik at de alle iPod og iPhone-varianter bør passe fint. Vi brukte f.eks. vår iPhone 3GS-uten problemer. Med en gang du setter den på plass spør Heritage om du vil bytte til iPod-modus, og i tillegg til at den blir ladet underveis kan du selvsagt spille av musikken din.

Vi gir pluss i margen for at du kan styre alt via fjernkontrollen, i tillegg til at Heritage også her gir deg full informasjon om låt, artist og sang i displayet. Det eneste vi savner her er strengt tatt bilde av albumcover, men det er pirk.

Heritage har forøvrig to alarmer og snooze-funksjon. Vi gir også pluss i margen for at du har hodetelefonutgang, samt optisk lydutgang (du får også analoge lydutganger) og USB-inngang på baksiden. Spesielt de to siste er noe vi savner på Squeezeboksen.

Musikkstreaming

Og det stopper ikke her heller. I likhet med Sqeezebox lar Heritage deg også spille av musikk du har lagret på PC-en. Og joda, det fungerer, men på dette punktet er Squeezeboksen et bedre valg.

Heritage forutsetter nemlig UPnP støtte, f.eks at du bruker Windows Media Player (WMA) for avspilling. Og da er du låst til de avspillingsformatene WMA takler, blant annet er den ikke særlig glad i musikk i Flac-formatet.

UPnP utelukker også streaming fra iTunes-biblioteket ditt, og selv om det finnes snarveier her, så er ikke dette så brukervennlig som vi kunne ønsket.

Konklusjon

Heritage kan altså alt, og den oppleves som enkel i bruk.

Lydkvaliteten vil avhenge av hva du hører på, det er f.eks mange nettradiostasjoner som sender i laber kvalitet. På sitt beste oppleves likevel lyden som god – dette er tross alt en liten enhet og vi forventer ikke underverker. Spør du oss er også lyden bedre enn på Squeezebox Radio, mens den ikke når helt opp til Genevas Model S som har betraktelig mer punch over hele registeret.

Her må du altså velge: Men er du på jakt etter en flott enhet som kan alt; da går du for Heritage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer