Råbillige 50-tommere

På jakt etter nytt flaggskip i stua?

Denne billige 50-tommeren står nå på testbenken. Holder den mål? Svaret får du tidlig i neste uke! Foto: Bilde fra MPX.no
Denne billige 50-tommeren står nå på testbenken. Holder den mål? Svaret får du tidlig i neste uke! Foto: Bilde fra MPX.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ok. Kjøpte du flat-TV for noen år siden? Da må vi bare advare deg. For nå har prisene falt så kraftig at det er en reell fare for at resten av dagen din blir ødelagt ...

LES OGSÅ:

Har du derimot ventet med TV-kjøpet, eller skal investere i en enda større modell, ja da er du blant de heldige som kan smile fra øre til øre.

Prisraset

For selv de som handlet i billigste butikk høsten 2007 måtte hoste opp minimum 20.000 kroner for en 50-tommers full-HD TV, en pris som på den tida ble betegnet som et kupp.

Men tidene forandrer seg. Og i dag får du faktisk en full HD-modell i samme størrelse til rundt 8.500 kroner.

Ja, du leste riktig: LG PS3000 koster nå bare 8.500 kroner, og vi kommer tilbake med en test av denne modellen tidlig i neste uke. Så her er det bare å følge med!

Men det er ikke bare denne modellen som fås til godt under 10.000 kroner. LGs PQ2000 koster f.eks ikke mer enn 6.990, blant annet hos Komplett, og hos Elkjøp.no får du Samsungs PS50B435XXE til 6.995.

Men hvor bra er billig TV-ene?

Siden det foreløpig ikke er noen TV-produsenter, oss bekjent, som kan trylle, så vil nok ikke disse modellene stå seg mot prestisjemerkenes toppmodeller. Poenget er likevel at billig-modellene vil oppleves som bra nok av mange kjøpere, og det blir derfor svært spennende å se hvordan denne LG-en duger i praksis. (Har du erfaringer med denne modellen? Del det med oss i diskusjonsgruppen nederst!)

Generelt kan vi si at det oftest er finessene som kuttes på budsjettmodellene. Er du på jakt etter nettverksfunksjoner, minnekortinganger og fancy design må du normalt betale ekstra. Dette gjelder også antallet tilkoblinger. I dag er det f.eks. nesten blitt normalt med hele fire til fem HDMI-innganger, noe vi hittil ikke har sett på de rimeligste modellene.

Les vår test av Sonys 52-tommer, Z5500

Mange henger seg også opp i at flere av billig modellene ikke har full HD-oppløsning. I stedet er de HD-klare modeller med en oppløsning på 1366/768-pixler. Her bør du være klar av at 1080p-logoen ikke er noen garanti for godt bilde.

Som alltid vil blant annet TV-ens bildebehandling og oppdateringsfrekvens være avgjørende. Og før vi får innboksen full av e-poster fra de som er opphengte i spesifikasjoner: Det er faktisk ikke lenge siden Pioneer, av flere ansett som den beste plasma-TV produsenten, kun tilbød 50-tommere med 1366/768-oppløsning. Og dette folkens, er selv i dag svært gode TV-er.


Alle våre TV-tester finner du her

Testen av LG-modellen kommer altså i begynnelsen av neste uke. Har du erfaringer med den, eller er det andre billig-modeller du vil vi skal teste? Del det med oss i diskusjonsgruppen under - så skal vi gjøre det vi kan!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!