Foto: Pioneer
Foto: PioneerVis mer

Pioneer slår til igjen

Venter du i spenning på årets lekre plasmanyheter fra Pioneer? Nå kommer de snart til en butikk nær deg.

Pioneer fortsetter å dytte flotte plasmaskjermer på markedet, og nå er de klare med en ny serie i tillegg til en gigant-plasma.

LES OGSÅ:

Ekstremt.

De som er hekta på HD kan glede seg over PDP-5000EX med full HD-oppløsning på 1920 x 1080p. Nå er det ikke mange kilder i dag som klarer å fore 50-tommeren med så høyoppløste signaler, men så snart HD-DVD- og Blu-ray-spillerne dukker opp blir slikt tilgjengelig for alle.

Monsterskjermen er selvfølgelig godt utstyrt med innganger. Her finner du blant annet en DVI-, to HDMI- og komponent-inngang for å nevne noen.

Men PDP-5000EX blir nok bare en fjern drøm for mange, siden prisen på hele 80.000 kroner er direkte smertefull.

Tre nye folkeskjermer.

Bra er det derfor at Pioneer også kommer med modeller til en mer fornuftig pris. Dette er tre plasmaskjermer i en helt ny serie, som i likhet med 436RXE vi testet i fjor har alle tilkoblinger i selve skjermen.

De nye modellene finnes i størrelser på 42- og 50-tommer. 42-tommerne kommer med to ulike utstyrsnivåer hvor begge har høyttalerne innebygd i skjermen. På 50-tommeren har du derimot valget mellom ingen høyttalere, høyttalere på siden eller høyttalerne under skjermen. Fleksibelt!

De av dere som er godt kjent med Pioneers modeller vil kanskje legge merke til at de har gått bort fra 43-tommere og begynt å produsere 42-tommere i stedet. Dette er nytt av året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye plasmaTVene har blitt utstyrt med en sportsmodus som lover å ta hensyn til blant annet raske bevegelser og lavt sortnivå. Det er jo godt kjent at mange flatskjermer sliter med sportssendinger, så kanskje Pioneer er inne på noe her.

Billigst.

PDP-4270XA er den rimeligste av de to 42-tommerne og er blant annet utstyrt med en hdmi-, en komponent-, en s-video- og tre scart-innganger.

Dyrere.

PDP-427XA er litt mer velutstyrt og kommer blant annet med to hdmi-, en komponent-, en s-video-, tre scart- og en dedikert pc-inngang.

Dyrest.

50-tommeren (PDP-507XA) er også kraftig utstyrt. To hdmi-, en komponent-, en s-video, tre scart-, og en dedikert pc-inngang er noe av det du kan leke deg med.

Prisen på de tre skjermene starter fra 22.000 kroner.

Ser bra ut!

De nye pioneer-skjermene ser fabelaktige ut med det elegante designet og den svarte pianolakken, og vi innrømmer gjerne at vi gleder oss til å få dem inn til test.

Pioneer har lenge vært en av de beste plasmaprodusentene der ute, og vi skal ikke se bort i fra at de nye modellene kommer til å ta rotta på konkurrentene i år også.