Pæra som lyser og lyser

Lyssterk lyspære med LED-lys.

For få år siden var det å stå foran lyspærereolen på Rimi ganske enkelt. Det var bare å velge seg ut den med riktig antall watt og sørge for at den passet i sokkelen.

LES OGSÅ:

Nå har imidlertid behovet for å satse på energieffektiv belysning økt, og det dukker stadig opp nye alternativ som har gjort hylla med lyspærer lengre: glødepærer, sparepærer, halogenpærer, og nå også LED-pærer.

Energieffektiv.

Fordelen med LED-lys er at de er mye mer energieffektiv enn de andre, de avgir ikke varme, de produserer et skarpt lys og har dessuten lang levetid. Dette er noe produsenten C. Crane har fokusert på, og nylig lanserte de LED-pæren GeoBulb.

GeoBulb er en LED-pære som bruker mindre enn 8 watt strøm, men som likevel skal kunne gi lys tilsvarende en 60-wattspære.

Lyspæra skal kunne lyse kontinuerlig i tre år, noe som skal tilsvare 10 år hvis den brukes åtte timer per dag. Den skal være den første lyspæra som er konstruert for å lyse i 10 år, og kommer også med tre års garanti.

Eksklusiv.

Dessverre er GeoBulb fortsatt så dyr, at den neppe vil bli å se i hyllene på supermarkedet med det første. Pæra koster nærmere 1000 kroner (120 dollar), og vil nok først og fremst komme til å tenne gløden blant de energibevisste der ute.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du en av dem, får du den herfra.

Kilde: gizmag.com