Oppvaskmaskinen som regngjør med ultralyd, og monteres i benken. Koppene senkes ned fra topp (se bildet til høyre). Foto: De Dietrich
Oppvaskmaskinen som regngjør med ultralyd, og monteres i benken. Koppene senkes ned fra topp (se bildet til høyre). Foto: De DietrichVis mer

Oppvaskmaskin som ikke trenger såpe

Satser på ultrasonisk rent.

Smykkerens med ultrasoniske apparater, apparater som bruker ultralyd, har vært på markedet en stund. Nå kommer det også til bruk i kjøkkenet.

LES OGSÅ:

Apparatet fra hvitevareleverandøren De Dietrich bruker nå denne teknologien i en oppvaskmaskin. Du setter koppene i et stativ som du siden senker ned i oppvaksmaskinen som for eksempel er montert i kjøkkenbenken.

Koppene blir altså matet inn fra topp.

Boblende rent

Maskinen fungerer slik at små bobler i vannet bombarderer kopper og kar, og i praksis skrubber disse rene. Du skal ikke tilsette såpe, bare syre, som for eksempel eddik.

Les også: Disse oppvaskmaskinene bør du styre unna

Det hevdes at dette skal redusere vannforbruket ved oppvask betraktelig, selv om alt må senkes i vann for å gi effekt. Maskinen skal også bruke mindre energi enn en tradisjonell oppvaskmaskin - designerne mener at energiforbruket kan halvveres.

Kritikerne mener imidlertid at det er usannsynlig at kopper og kar blir helt rene med denne metoden, og har liten tro på at fremtidens oppvaskmaskiner kan gjøre helt rent uten såpe eller andre kjemikalier.

Les også: Fremtidens dingser - se dem nå

Såvidt vi vet, finnes ikke De Dietrich i Norge, men de har forhandlere i Danmark. Produktet synes imidlertid ikke å være på markedet ennå.