Onkyo TX-NR905 er Frankensteins sønn

I det minste hva vekta angår.

Ok, folkens, sett dere ned. Vi har mange tekniske spesifikasjoner å gå gjennom før denne saken er ferdig. Punkt nummer én (og to, tre og fire) på dagsorden er Onkyos nye super-receiver, TX-NR905.

LES OGSÅ:

Som du ser av bildet over er den et lite monster, og innsida er minst like imponerende.

Skalering.

Det første du bør legge merke til er at den bruker samme oppskaleringsprosessoren som Samsungs ferskeste Blu-ray-spiller, BD-P1200, og Toshibas HD DVD-spiller, HD-XA2. Reon-HQV-prosessoren skalerer med andre ord opp alle dine videokilder til 1080p uten å hive etter pusten.

NR905 er også i stand til å fange opp HD-radio, en hittil ubenytta teknologi i Norge, og har dessuten Ethernet-forbindelse slik at du både kan lytte til Internett-radio og streame innhold fra PCen. Den har også USB-port for USB-minnebrikker og harddisker, slik at du sannsynligvis kan streame lydfiler uten å gå veien om PCen.

Automatikk.

En boks med dimensjoner som denne har naturligvis også automatisk romakustikk-justering, og kan justere for både frekvens og forsinkelser for inntil åtte lyttepunkter.

Onkyo har vært svært generøse med HDMI-portene sine på denne THX-sertifiserte 7.1-receiveren. Ikke bare får du fire innganger i siste versjon (1.3a), du får også med to utganger. Fint hvis du for eksempel har andre HDMI-kilder i nærheten enn primær-TVen i stua.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også signaler som sendes via komponent-utgangene vil oppskaleres til HD.

For de som ikke har råd til toppmodellen til 2100 dollar, eller rundt 12 500 kroner, lanserer Onkyo tre rimeligere modeller. De kan du lese mer om her.