Nyhet: Canal Digital Play

Ny filmtjeneste fra giganten. Denne gang på nettet.

Slik ser Canal Digital Play ut nå i testperioden. Foto: ØP
Slik ser Canal Digital Play ut nå i testperioden. Foto: ØP Vis mer
Publisert

Web-baserte film-løsninger er i skuddet som aldri før, de to svenske alternativene Voddler og Headweb har vi allerede testet, og tidligere denne uka startet også Viasat med sin VideoOnDemand løsning.

Det var derfor ingen overraskelse at Canal Digital også ville lansere noe lignende, og navnet blir altså Canal Digital Play.

Hva er det egentlig?

Canal Digital Play er altså en filmtjeneste på nettet, som vil være tilgjengelig for alle Canal Digitals kunder over påske.

Merk deg at tjenesten startet allerede i dag, men at den foreløpig er i en lukket betaversjon, tilgjengelig for journalister og opp mot 5.000 kunder. Målet er selvsagt å luke bort eventuelle feil og mangler før det store frislippet.

Alt om TV og hjemmekino på DinSide finner du her

Pris og utvalg

For å få fullt utbytte av tjenesten bør du ha et premium-abonnement; altså betale for selskapets Family eller Entertain-pakke. Hvis du har en av de to filmpakkene til daglig vil nemlig 50 av de filmene som ellers er tilgjengelig i abonnementet ditt også være tilgjengelig gratis via Canal Digital Play. (Har du grunnpakken må du altså betale for disse også)

Gullkornet er selvsagt at du også kan leie helt nye filmer via nettsiden. Leiefilmene vil koste fra 45 kroner og oppover, og være tilgjengelig i 24 timer fra du har trykket på bestill-knappen. Du kan også starte og stoppe filmen så mange ganger du vil i løpet av dette døgnet.

Foreløpig skal det være 400 filmer tilgjengelig, og den første filmen er også gratis - slik at folk skal kunne prøve seg fram får de betaler.

Ny TV til filmene? Her er vår favoritt - akkurat nå

Hva må du ha?

- Vi kommer til å bruke denne testperioden for alt den er verdt, sier Morten Alexander Berge, WebTV-ansvarlig hos Canal Digital. Basert på erfaringene herfra vil vi løpende vurdere nye tjenester, og se hva vi eventuelt vil forbedre.

- Tjenesten skal virke både på PC og Mac, så alt du trenger er strengt tatt en bredbåndslinje, fortsetter Berge. Vi er også stolte av videopresentasjonen vår, som du finner på nettsiden; her får man en enkel og lettfattelig oversikt over hvordan man kobler datamaskinen sin til TV-en.

- Filmene vises foreløpig i tre ulike kvaliteter: 820 kbps, 1500 og 2400 kbps, og etter at du har logget deg inn vil det bli foretatt en test som viser hvilken kvalitet filmen kan vises i.

- Også Silverlights Smoothy Streaming, som altså skal minimere buffring under streamingen av filmenen, står på planen. Men dette blir vi nødt til å ta etterhvert, det viktigste nå er å finne ut av hvordan tjenesten blir brukt i testperioden, slik at produktet er best mulig ved lansering, avslutter Berge.

Når får du tilgang?

Testperioden slutter 6 april, og tjenesten åpnes for alle "kort tid" etter dette.

NB: Vi kommer tilbake med en sammenligning av både Viasats og Canal Digitals nye tjenester. Her er det bare å følge med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer