Nye takter fra New Medium Enterprise

Mellomløsning for HD med lavpris.

Nye takter fra New Medium Enterprise
Publisert

Under Blu-ray-leirens pressekonferanse på IFA 2007-messa i Berlin forleden, ble det blant annet hevdet at det ikke foregår noen krig mellom Blu-ray og HD DVD.

Det er omtrent like sant som at en firkant bare har tre kanter.

Enda en?!

Krigen utkjempes riktignok ikke med granater og gamle rifler fra Andre verdenskrig, men formatkampen mellom de to høydefinisjonsgigantene er ingen illusjon. Det gjør det vanskelig for forbrukerne å velge side, og det blir kanskje ikke enklere når New Medium Enterprises (som ingen har hørt om) nå kommersialiserer enda et HD-format - HD VMD.

ML622S HD VMD er det fullstendig kjønnsløse navnet på den første spilleren fra NME, og det mest oppsiktsvekkende er kanskje prisen. Den lanseres i løpet av oktober i USA, og selv om veiledende pris vil ligge på 200 dollar, eller usle 1200 kroner, er det forventet at hybridspilleren vil selge for så lite som 150 dollar - altså mikroskopiske 860 kroner.

1080p-spilleren støtter blant annet HDMI v1.3, og er oppgraderbar via en Ethernet-port.

Tallenes tale.

HD VMD-formatet, som også benytter seg av optiske disker ala Blu-ray og HD DVD, er basert på MPEG2-standarden, og bruker dessuten den samme røde laseren som finnes i vanlige DVD-spillere.

Filmene skal være kodet med en datahastighet på mellom 40 og 45 megabits i sekundet, og havner dermed midt mellom Blu-ray og HD DVD. Formatet støtter også 7.1-surroundlyd, men vil ikke støtte velkjente lydformater som Dolby TrueHD og DTS Master Audio.

Det er fortsatt ikke kjent hvilken lagringskapasitet HD VMD opererer med, og alt etter hvem en hører på er maks-størrelsen både 20 og 40 gigabyte.

Bollywood!

NME skal ha 20 titler klare ved lansering, og indiske filmelskere vil bryte ut i fullstendig umotivert gruppesang når de får høre at et selskap ved navn Ergos Group står klar med hele femti Bollywood-filmer i nær framtid.

Det gjør ihvertfall meg litt nervøs, selv om både HD DVD og Blu-ray ganske sikkert tar konkurransen fra det tredje HD-formatet med stor ro.

Kommer spilleren til Norge? Vanskelig å si, men hvis indiske innvandrere får et ord med i laget utelukker vi ingenting. Bollywood-kraften er nesten like mektig som den Luke Skywalker hadde i ryggen.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer