Nydelige BeLab 11

Bang & Olufsens nye subwoofer er for deg som ikke bor alene.

Du kan si mye om danske Bang & Olufsen, men design er noe de kan. Foto: Pressebilde B&O
Du kan si mye om danske Bang & Olufsen, men design er noe de kan. Foto: Pressebilde B&O Vis mer
Publisert

Til gode filmopplevelser er det lite som slår et komplett hjemmekinoanlegg der minst en, gjerne to, subwoofere sørger for å riste innvollene dine med lavfrekvent lyd akkurat i de scenene som trenger det mest.

I dag er det forøvrig ikke bare de dedikerte hjemmekinotilhengerne som trenger en subwoofer. For i en verden hvor alle produsentene konkurrerer om å lage flate designanlegg og tynne TV-er, så er stort sett en ekstra subwoofer den eneste måten å få en akseptabel bassgjengivelse på.

Svært mange subwoofere får imidlertid en felles skjebne; De er pakket inn i store firkantede kasser. Og selv om enkelte synes det er helt topp ha dem i stua, vil ofte boligens bedre halvdel gjemme dem bort.

Faller du i denne kategorien, bør du glede deg til B&Os nye kreasjon kommer i butikken.

BeoLab 11

Den har nemlig et frekt design som vi innbiller oss vil tiltale de aller, aller fleste.

Selve høyttaleren består av to identiske høyttalerkabinett med hver sin 6½", og kamrene vender mot hverandre. De ytre skjellene er laget av aluminium og er foreløpig tilgjengelig i sølv og hvitt, men som du ser i bildespesialen ser det ut til at flere fargealternativer er på vei.

Fysisk sett er dette en relativt beskjeden subwoofer (målene er BxHxD/VEKT = 23,8 x 30,8 x 22,7 cm/7,3 kg), men den digitale forsterkeren på 200 watt (klasse D ICEpower) bør likevel ha potensiale til å gjøre en svært god jobb sammen med de små og mellomstore høyttalerne du allerede har i stua.

Subwooferen er forøvrig utstyrt med Bang & Olufsens "Acoustic Balance Principle", der de to driverne jobber mot hverandre slik at du får langt færre vibrasjoner.

Dette gir også en annen fordel: BeoLab 11 er dermed en av svært få subwoofere som kan henges på veggen. Siden basslyden ikke er retningsbestemt skal du også kunne rotere enheten akkurat slik du ønsker det.

Veiledende pris vil være cirka 13.900 kroner når BeoLab 11 kommer til Norge i løpet av mai måned.

Kilde: Pressemelding B&O

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer