NightCove tar pengene dine

NightCove tar pengene dine

Men gir deg nattesøvnen tilbake.

Publisert

Det er ikke bare bråvåkninga om morgenen som tar knekken på arbeids- eller skoledagen din. Bare det å sovne kan være en like stor prøvelse som den gode, gamle øvelsen med å knytte skolissene med én hånd.

NightCove er et sovesystem som både holder deg i hånda mens du sovner, og, ikke minst, mens du våkner.

Lys i enden.

Dette er med andre ord ikke noen tradisjonell vekkerklokke, men mer eller mindre vitenskap.

Det første NightCove angivelig gjør er å skape ideelle betingelser for å sovne. Det skjer veldig kort fortalt ved at de inkluderte lysprogrammene stimulerer produksjonen av et menneskelig hormon i hjernen kalt melatonin, som blant annet påvirker søvnrytmen, og som det produseres mindre av om morgenen og mye av om kvelden.

LED gir kontroll.

Ved å bruke såkalte LED-lys kan bølgelengden, og altså styrken og intensiteten, på lyset reguleres atskillig mer presist enn med en vanlig nattbordslampe, som lyser på FULL STYRKE hele tiden, akkurat som en fire-åring med ADHD.

NightCove-lyset vil også sakte, men sikkert dempe lysstyrken når du vil sove, slik at overgangen fra lyst til mørkt skjer gradvis.

Mens du sover vil et spesialtilpasset lydprogram spille musikk som påvirker stoffskiftet, og som hjelper deg slappe av om kvelden - og mer gira om morgenen. Tør vi tippe henholdsvis bølgeskvulp med fuglesang og litt lett trash metal?

På an igjen.

Tilsvarende vil et lysprogram stimulere deg om morgenen med en gradvis intensivering av lysstyrken, som samtidig tar hensyn til de ulike søvnfasene (lett søvn, dyp søvn, og såkalt parasøvn, også kjent som REM-søvn).

NightCove-systemet kan lastes opp med nye søvninnstillinger og -programmer, og tilbyr dessuten integrasjon med mp3-spillere, datamaskiner, plasmaskjermer og kjøleskapet. Ok, det siste er ikke sant, men vi har litt vanskelig for å se nøyaktig hvordan denne integreringen skjer, og hvorfor, så vi tok en liten omvei.

Par som har bodde lenge sammen, og som alltid går i lik grilldress søndag ettermiddag, vil sette pris på at

Ingen vil derimot sette pris på prisen. 2500 dollar, eller 14 000 kroner, er mye penger for en god natts søvn.

Kilde: Sci-Fi Blog

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer