Nautilus-huset banker Operahuset

Nautilus-huset banker Operahuset

Så organisk at du burde kunne spise veggene.

Publisert

Oslo mangler farge. Mexico City mangler også farge, men det er først og fremst på grunn av den vanvittige forurensingen.

Hadde det ikke vært for den skitne tåka som klamrer seg til hovestaden i Mexico kunne du sikkert sett de fargesprakende veggene fra det fantastike Nautilus-huset fra en tilfeldig fjelltopp i Norge.

Skall og sprut.

Huset er designet av de naturvennlige organistene og arkitektene fra Senosiain Arquitectos, og de kunne fått designet både leiligheten, søppelbøtta og hundehuset vårt når som helst i løpet av uka.

En nautilus er egentlig en slags skallbærende blekksprut, og da blir det kanskje enklere å se hvordan Nautilus-huset er i slekt med havet. De bølgende formene og de smellvakre, knallsterke fargene kunne vært hentet fra et hvilket som helst undersjøisk bilde fra Middelhavet.

Trykk på bildene til venstre for interiørbilder!

Hønsenetting.

Slektskapet med blekksprutskallet videreføres i byggeteknikken, i den forstand at det ikke er mulig å benytte seg av hva som helst for å etterlikne et skjell i så stor størrelse.

Huset er satt sammen ved hjelp av såkalt ferrosement, en sementblanding som blant annet benytter seg av stålarmert hønsenetting med en to tommer tykk betongmasse spredd over, noe som bidrar til å gjøre skallet jordskjelvsikkert og vedlikeholdsfritt.

En særdeles heldig og, må vi anta, velstående småbarnsfamilie bor i skallhuset, og selv om de ikke nødvendigvis finner ro i sinnet fra den delen av huset som har utsikt mot Mexico City - en av de mest bråkete og brutale storbyene som finnes -, vil vest-siden med sin utsikt mot enorme fjellformasjoner sannsynligvis by på det interiørmagasiner med liten respekt for seg kaller balsam for sjelen.

Kilde: Dvice.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer