NADs nye toppserie har alt du trenger og mer til.
NADs nye toppserie har alt du trenger og mer til.Vis mer

NAD-receivere på anaboler

NADs tre største hjemmekino-receivere kommer nå i kraftig oppgraderte HD-versjoner.

Vi fortsetter vår mini-serie med hjemmekino-nytt, og dagens merke er NAD fra Hi-Fi klubben.

LES OGSÅ:

Og vi starter like godt med de tre kraftigste, som alle tre lokker med mye watt og full HD-støtte både på lyd- og bilde-siden. Den kanskje viktigste nyheten er imidlertid at de tre receiverne er modulbaserte (Hi-Fi klubben kaller det MDC).

Det gjør dem naturlig nok ikke til de billigste alternativene, men det er ingen grunn til å fortvile om du er på jakt etter budsjettkuppene. Vi har også tatt med et rimelig alternativ fra NAD helt nederst i artikkelen.

Se også nyhetene fra Onkyo og Denon!

Hva er modul-oppgradering?

Modul-løsningen skal gjøre det langt enklere å oppgradere receivernes lyd og bilde-enheter, og i hjemmekino-verdenen hvor utviklingen går så kjapt at alt må anses som ferskvare kan det være verdt å merke seg. Skulle det f.eks. komme nye lydformater om to år, skal du altså kunne ta ut lyd-modulen, og bytte den i en ny komponent som altså har siste skrik. En slik modul-oppgradering er riktignok ikke gratis, regn med rundt 3.500 per modul, men levetiden på produktet ditt vil altså øke betraktelig.

NAD T765HD

7 X 140 watt (8 ohm) og moduloppbygging (= MDC) bør holde for de fleste av oss, spesielt om du bor i blokk og fortsatt vil ha et godt forhold til naboene dine. Nesten i hvert fall, for siden den har 2 subwoofer-utganger er det mulig de har irritert seg over bassen uansett...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som forventet får du her automatisk høyttalerkalibrering fra Audyssey, full HD-støtte på lyd- og bilde-siden, og analog til digital videokonvertering. T765 har fire HDMI-innganger og en utgang, og om du ikke har 7 høyttalere i stua kan du også la den spille av musikk i et annet rom via Sone 2-funksjonen (egen fjernkontroll følger med til dette).

Prisen er 14.998.

NAD T775HD

Den er omtrent som T765 bare kraftigere. Denne 7.2 receiveren har 7 X 180 watt (8 ohm), og passer derfor bedre til deg med tungdrevne høyttalere. Også her får du selvsagt modul-løsningen og 4 HDMI-inn og 1 ut.

I tillegg til den ekstra kraften får du her også full romkorreksjon med auto-oppsett (vs T765HD, som kun har høyttalerkalibrering) som måler den optimale lyden ut fra hele åtte målepunkter. Den automatiske grunninnstillingen kan selvsagt overstyres og du kan lagre hele fem personlige moduser, slik at lydbildet er slik du ønsker avhengig av om du ser på film, hører på klassisk eller norsk metall.

Prisen er 19.998 kroner.

Verstingen NAD T785HD

Hvis 140 eller 180 watt ikke duger er det denne du skal ha. 7.2 receiveren T785 har nemlig hele 7 X 200 watt, og i tillegg en del avanserte funksjoner og finesser som lillebrødrene mangler.

Du får blant annet en bedre videoprosessor, her brukes Sigma VXP - som både skal være bedre på deinterlacing og oppskalering til full HD, samt være mer effektiv på støyreduksjon.

Forøvrig får du en ekstra kraftig strømforsyning som sørger for at beistet ikke får pusteproblemer selv når du har gått bananas med volumkontrollen, og fjernkontrollen er ikke bare programmerbar, den er i tillegg bakgrunnsbelyst og har et LCD-display.

Prisen er også deretter, og ligger på 24.998 kroner.

Budsjettvalget

T737 er modellen for deg som vil bruke minst mulig penger, men fortsatt ha NAD-logoen i front.

For å få ned prisen mangler denne modellen modul-løsningen til sine storebrødre, og du får heller ikke noe automatisk høyttaler-oppsett eller romkalibrering.

Trøsten får være at prisen er 4.998 kroner, og 7 x 100 watt (8 ohm) vil holde fint om stua ikke er for stor. To HDMI-innganger er minimum av hva vi forventer i dag, men da får du i hvert fall plass til Blu-ray spilleren og TV-tuneren din.

I de lavere prisklassene bør du også ta en nøye kikk på konkurrentene. Her er nyhetene fra Onkyo og Denon!

Kilde: Hi-Fi Klubben