Nå får også Viasat TV 2 HD

RiksTV har hittil vært alene om å tilby TV 2 HD, nå kommer også konkurrentene.

Viasat og TV 2 har endelig blitt enige om pris og vilkår, og fra og med 11. januar 2010 vil alle Viasats parabol-kunder få tilgang til TV 2-programmene som sendes i høyoppløselig bildekvalitet.

LES OGSÅ:

Dette er selvsagt svært gode nyheter for Viasat og deres kunder, men er nok en liten nedtur for RiksTV, som hittil har vært alene om å tilby denne kanalen. Per dags dato er det nemlig kun to norske HD-kanaler på markedet; TVNorge og TV HD, og med tanke på alle de høyoppløste flatTV-ene som er solgt er det ingen bombe at etterspørselen etter god bildekvalitet er stor.

Fornøyd

- TV 2 HD blir et viktig tilskudd til Viasats allerede sterke satsing på HD, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

- Vi spår at 2010 blir HD-teknologiens virkelige gjennombrudd på norske TV-skjermer. Med OL i HD på NRK, fotball-VM og UEFA Champions League i HD på Viasat og fotball-VM og Tour de France i HD på TV 2, kan Viasat-kundene i 2010 boltre seg i markedets beste sportstilbud i HD, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

Er du fornøyd med antallet HD-kanaler? (Avsluttet)
Nei, alt for få kanaler hos meg(62%) 1404
Ja, men vil ha flere(20%) 460
Nei, bryr meg ikke(16%) 354
Ja, akkurat passe(2%) 55
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Og også i TV er de fornøyd med avtalen:

- Siden lanseringen i sommer har vi økt antallet sendinger i HD-kvalitet. Dette vil fortsette også i tiden fremover. Vi er derfor glade for Viasats offensive satsing, sier administrerende direktør Alf Hildrum i TV 2.

Men Canal Digital er fortsatt størst

Per dags dato består Viasats HD-tilbud av kanalene Viasat SportHD, TV1000HD, National Geographic HD og MTVHD. I tillegg har Viasats filmkunder med ViasatPlusHD-mottaker tilgang til kostnadsfri nedlastning av HD-filmer fra videoarkivet TV1000PlayHD.

RiksTV har fortsatt kun en HD-kanal, men den store HD-vinneren i markedet er fortsatt Canal Digital, som per dags dato lokker med 11 HD-kanaler. Foreløpig har de imidlertid ikke TV2 HD, men vi tipper at de jobber med saken.

Les også:
RiksTV får HD-kvalitet
Hva skjer med RikstTVs HD-satsning