Muskler til hjemmekinoen. Pressebilde - Onkyo
Muskler til hjemmekinoen. Pressebilde - OnkyoVis mer

Mye nytt fra Onkyo

Midt i sommerferien kom alle nyhetene til den japanske hjemmekino-spesialisten. Her er oversikten.

Hjemmekino- og stereo-utstyr er på mange måter ferskvare: Det kommer alltid noe nytt og litt bedre i neste måned. Det er selvsagt spennende for deg som har en utømmelig lommebok. Men for vanlige lønnsslaver er det fort gjort å miste oversikten og i stedet ende opp med en utgående modell til omtrent samme pris som det de nye; og ofte mer avanserte modellene vil koste.

LES OGSÅ:

Det er nemlig verdt å merke seg at prisene fortsetter å gå ned, samtidig som stadig flere finesser legges til. Det bør du selvsagt utnytte til din fordel.

Onkyo

I dag har vi derfor plukket ut noen nyheter fra Onkyo for å gi deg en oversikt over hva de har lansert i disse dager, og de blir ikke alene: Vi kommer til å følge opp med lignende oversikter fra konkurrentene framover.

(Har du forslag til hvilket merke som skal være nestemann ut? Si i så fall fra i diskusjonsgruppen nederst.)

Hjemmekino

På jakt etter krutt til hjemmekinoen? Da bør du vurdere TX-SR707 og TX-NR807, som begge har det det siste innen surroundsystemer og lokker med henholdsvis 7 x160 watt i utgangseffekt (IEC) på TX-SR707 og 7 x 180 watt på TX-NR807. Som vanlig fra Onkyo får du automatisk romkalibrering og dobbel subwooferutgang for maks rumperisting under filmkveldene. Bortsett fra det er spillerne ganske like, med et viktig unntak: 807 frister også med nettverkstilkobling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onkyo TX-SR707: Den har THX Select2 Plus-sertifisering, HD-lyddekoding, 6 HDMI-innganger og oppskalering til 1080p. Den har også det aller siste innen surroundsystemer, samt Audyssey DSX, som gir valg mellom ekstra høyde- eller breddeinformasjon.

Den har også Onkyos nye universalport som gir enkel tilkopling av ekstrautstyr som iPod-dokkingstasjon og DAB-tuner. Veiledende pris er kr. 8.995,-.

Onkyo TX-NR807 I tillegg til det 707 har, får du her også internettradio og nettverksavspilling av lydfiler fra PC. I tillegg til vanlig MP3 støttes også FLAC, WMA Lossless, Ogg Vorbis og AAC.

Med på kjøpet får du også en fullt programmerbar fjernkontroll, og vil du virkelig skryte kan du flotte deg med at receiveren har 3 soner for lyd i flere rom med uavhengig kildevalg og styrkeregulering. Veiledende pris er kr. 10.995,-.

iPhone-dock

Bak det kryptiske navnet UP-A1 finner vi Onkyos første dockingstasjon som har full iPhone-kompatibilitet.

Har du en nyere Onkyo-receiver får du også se spillelister og sanginformasjon i displayet, og på enkelte modeller (TX-SR507, TX-SR577, TX-SR607 og senere modeller). Videoutgangen har en oppløsning på opptil 1080i, og veiledende pris vil være 1.295 kroner.

Stereo-fantast?

Sverger du fortsatt til 2-kanals lyd bør du i stedet ta en titt på dette stereo-settet, som består av en digital forsterker (Onkyo A-5VL) og CD-/SACD-spilleren C-S5VL.

Forsterkeren er digital og har også digitale innganger (SPDIF), noe som ikke er så vanlig for stereoforsterkere i dag. Begge har en veiledende pris på kr. 4.995,-.

Hvis du kun trenger en stereoforsterker kan Onkyos A-9377 være et alternativ.

Dette er en klassisk analog forsterker hvor lydkvalitet er satt i høysetet. Den er også spesiell med sine ”pre-out”-utganger for effektforsterkere, som altså tillater deg å bygge videre på anlegget etter at kona har flyttet ut....

Forsterkeren har stor strømforsyning og Onkyo’s egen lydteknologi, WRAT, som lokker med lavere tilbakekopling og et renere lydsignal. Også denne klokker inn på 4.995 kroner.

Kilde:

Mono.