ModBook er en Mac i fåreklær

Eller noe sånt.

Det er bare ett Apple-rykte som har vært mer hardnakket enn iPhone, og det er ryktet om en såkalt Apple-tablet.

LES OGSÅ:

Men så lenge Apple nekter å snu kappen etter vinden fra ryktejournalistenes penner som skribler i vei, så må andre ta saken i egne hender.

Det har Axiotron gjort.

Man tager hva man haver.

De har tatt en helt vanlig MacBook, flekket bort tastaturet, og pakket maskinen inn i en svært så lekker og svært så bærbar tablet-løsning.

Maskinen ble lansert under MacWorld i San Francisco tidligere i måneden, og benytter seg av trykksensitiv teknologi fra Wacom slik at brukeren kan tegne og navigere direkte på skjermen.

Erfarne photoshoppere bør nå kjenne litt kribling både i armene og andre steder.

Uten tastatur - med penn.

Den inkluderte Axiotron Digitizer-penna er like følsom som et ungt kunstnersinn, og kan blant annet brukes på skjermen uten at det er kontakt med selve overflaten.

Kombinert med Apples skriftgjenkjenningsteknologi kan du skrive rett inn på skjermen uten omveier, og med den innebygde GPSen kan du dessuten finne veien tilbake igjen til leiligheten etter at du plutselig befant deg flere kilometer utenfor sentrum - fordi du gikk og gikk med ModBooken i hånda og helt glemte både tid og sted.

Like som to tvillinger.

Ellers følger maskinen spesifikasjonene til MacBook til punkt og prikke, som betyr Intel Core 2 Duo-prosessorer på enten 1.83 eller 2GHz, harddisk på mellom 60 og 160(!) gigabyte, SuperDrive CD/DVD-spiller og brenner, og det vi antar er en 15" skjerm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som vanlig koster det blod, slit og tårer hvis du ønsker å være først i køen. Den billigste utgaven av ModBook er fortsatt omtrent dobbelt så dyr som MacBooken som brukes som innmat - listepris er 2279 amerikanske dollar, mens den dyreste tar fra deg hele 2879 dollar.

Gang med ti så har du en omtrentlig norsk pris.

Kilde: Gizmodo