Mirage Omni 550 er egentlig 360

Nå slipper du angivelig å sitte midt i smørøyet for å få godlyd.

Ett av problemene med tradisjonelle stereo-høyttalere er at de forutsetter at du til enhver tid kan kaste bort bikkja, kona, ungene, svigermor og alle andre som til enhver måtte beleire stua di som en okkupasjonsmakt i Midt-Østen.

LES OGSÅ:

Omnipolar.

Mirages Omni 550-høyttalere kommer med selskapets patenterte Omnipolar-teknologi, som har svært liten tilknytning til de to polene, men desto mer å gjøre med spredning av lyd.

Høyttalerne sender nemlig ut musikken i 360 grader, noe som blant annet gjør at den blir reflektert fra alt fra vegger til stuebord, der tradisjonelle høyttalere i stor grad forholder seg til lyden foran elementene.

Mer refleksjon.

Dette skal blant annet føre til at den typiske lydfordelingsnøkkelen som vanlige høyttalere benytter, med 70 prosent direkte og 30 prosent reflektert lyd, snus på hodet, slik at Omni 550 i hovedsak utnytter den reflekterte delen.

Det fører altså også til at den typiske ideelle lytteposisjonen (midt i sofaen, midt mellom høyttalerne) ikke lenger blir så kritisk, slik at du faktisk igjen kan ta i bruk den gamle lenestolen ut på flanken.

Ikke bare-bare.

Problemet med å overføre akustiske prinsipper fra konsertsalen til stua di, er at der førstnevnte har blitt til gjennom et nært samarbeid med alt fra ingeniører, akustikere og arkitekter, er stua di et resultat av fullstendig kaotisk liv hvor ingenting egentlig er planlagt i henhold til Beethovens symfonier eller Pink Floyds progressive rocke-epos.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omni 550 har et basselement på 6.5 tommer laget i en patentert glassfiberblanding, tåler et maksimalt lydtrykk på 200 Watt (RMS), og koster 7 995 kroner per par.

Kabinettene kommer i enten svart ask eller kirsebær. Mmmm ... kirsebær.