Microsofts bord fanger

Og når det først har fanget oppmerksomheten din vil det aldri slippe taket igjen.

Datamaskinen er ikke lenger hva du tror. Det er kanskje fordi aldri har vært slik den burde ha vært, men med Microsofts såkalte "Surface"-bord som ble presentert i går får vi garantert et blikk på hvordan det vil bli.

LES OGSÅ:

Du kommer til å feie gulvet med haka di når du ser videoen under.

Fra laben til stua.

Vi har tidligere skrevet om teknologien som ligger i bunn av bordet, utviklet av Perceptive Pixels, men da framsto det mer eller mindre som reinspikka science fiction, forbeholdt halvgale forskere i mørke rom som ikke hadde sett hverken lys eller det annet kjønn på flere måneder.

Nå er det plutselig her, og det er for deg og meg.

Bordet er i prinsippet en gigantisk, trykkfølsom skjermflate. Som du kan se av videoen er det også like multi-trykkfølsomt som Apples iPhone som ble presentert i januar, som vil si at bordet registrerer flere trykkpunkter samtidig.

Filbehandling.

Det åpner blant annet opp for en del ganske spektakulære navigasjonsmuligheter, som at du kan zoome inn og ut i bilder simpelthen ved å gjøre "knipe igjen"-bevegelser eller "åpne to fingre"-bevegelser (eller to hender), at du kan la bildene ligge på skjermen som om de lå på stuebordet og dra dem rundt, sortere dem, redigere dem og så videre, og at du kan redigere alle slags filer på denne måten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dra ut en video, trykk på play, og filmen spiller av. Dra med hendene for å gjøre den store, knip for å gjøre den mindre igjen. Lag "rotér"-bevegelser for å snu den på hodet, eller legg den til sides i høyremargen hvis du ikke har bruk for den lenger.

Overfladisk.

Dette er altså en overflate-datamaskin, og ettersom vi har sovet med spåmannshatten i hele natt kan dere merke våre ord: Dette kommer til å bli ganske stort.

Se for eksempel hvordan du kan sette et digitalkamera eller en mobiltelefon (med blåtann, antar vi) på bordet, og rett og slett dra bilder til enhetene ved å flytte bildene til sonen kameraet eller mobilen befinner seg i.

Det blir ikke så mye mer intutivt enn det.

Dyrt nå - billig seinere.

Enn så lenge koster et bord den nette sum av 10 000 dollar, eller rundt 60 000 kroner, men alle vet at all ny teknologi er dyrt til å begynne med. Så begynner de som har lyst på alt og råd til alt å kjøpe dem, så går produksjonsvolumet opp, så synker prisene, og snart står det hjemme i stua di med kaffeflekker på skjermen og kjeks-smuler nedi kantene som du aldri får fjernet igjen.

Foreløpig vil bordene stort sett være å finne hos kommersielle foretak som kasinoer og restauranter, og det er grunn til å være skeptisk til ytelsen til den meget beskjedne 1GHz Vista-maskinen som står på innsiden av "Surface".

Likevel, det er grensesnittet som betyr mest her, og i stedet for å plage deg med flere ord foreslår vi at du klikker på videoen under. Det har gjort resten av dagen min overflødig.

Kilde: Gizmodo