Micro Compact Home er minimalt

Det er på tide å tenke stort. Men i liten skala.

Ettersom økonomer stort sett bare er i stand til å fortelle oss hvorfor ting gikk som de gikk, og ikke hvordan ting blir, er det kanskje ikke så overraskende at vi nå har hørt mantraet "nå er snart taket på boligprisene nådd" i førtifire år. Eller deromkring.

LES OGSÅ:

Men det skjer ikke. Derfor er det på tide å tenke nytt, ikke minst for de som står og stanger hodet mot boligmarkedet-veggen som om de var en ku med, nettopp, kugalskap.

Flytt hvor du vil (nesten).

Med Micro Compact Home kan du flytte ut i idylliske omgivelser, og ta det med deg et modulhus i samme slengen.

M-ch, som er det korte og velklingende navnet på prosjektet, ble utviklet av forskere og designere fra London og München som en konsekvens av det økende behovet for korttidsboliger fra alt fra studenter til pendlere til, øh, idrettsutøvere.

Bakmennene har hentet både inspirasjon og teknologi fra båter, biler og fly, i tillegg til andre mikro-leiligheter og japanske tehus — og deretter samlet alt i en lekker kube som du, hvis du vil, kan sette i en åker på Hedmarken.

Lite kvadrat.

Hver m-ch-kube er herlig kvadratisk, og måler 266 x 266 x 266 centimeter. Med en høyde under taket på bare 198 centimeter vil høye fotballspillere pådra seg permanente hodeskader hvis de flytter inn, mens dørbredden på 60 centimeter kan skape problemer for hurtigmatelskerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På innsiden finner du to svært kompakte dobbelsenger på nesten to meter, skap for senge- og rengjøringsutstyr, et fleksibelt "glide-spisebord" på 105x65 centimeter, flat-TV, dusj, toalett (takk, takk!), og kjøkken med vask, mikrobølgeovn, kjøleskap, fryser, oppbevaringshyller og bestikkskuffer.

Du har råd (kanskje)!

Prisene for hver m-ch-kube varierer mellom 200 000 og 270 000 kroner, avhengig av hvor du bor i Europa.

De kommer med fem års garanti, installeres av et østerriksk produksjonsteam, og trenger bare én strøm-, vann- og avløpskilde for at du skal bli lykkelig et sted i ingemannsland fordi du ikke hadde råd til en 120 kvadratmeter stor penhouseleilighet på Majorstuen.

Les mer på Micro Compact Homes hjemmesider.