Meridian tryller og gir iPoden full HD

Denne lille boksen får det bittelille bildet på iPoden din til å skinne på din nye 40-tommers flatTV.

Bare du hvisker navnet «Meridian» inn i høret på en ekte audiofil vil du se hvordan svetteperlene formelig pipler fram på pannen hans, mens han fortvilet prøver å opprettholde illlusjonen om at han har like god peiling på hifi som Øystein Sundes udødelige Ståle Krapyl.

LES OGSÅ:

Som du sikkert har skjønt har altså Meridian opparbeidet seg et svært godt rykte når det gjelder audio og video-produkter i den øvre prisklassen. Med introduksjonen av dette produktet har de imidlertid beveget seg inn på helt upløyd mark.

MV-D1 video-dock.

Filmer lagret på en vanlig video-iPod har en oppløsning på 320x240 eller 640x480 (VGA), og tro du oss: Selv om dette ser bra ut på selve iPod-skjermen vil det se rimelig trist ut når du prøver å spille av klippet på TVen.

Det er altså her Meridian mener de har funnet opp gullkalven. Deres nye video-dock skal skalere bildet helt opp til 720p eller 1080i hvis du bruker komponentinngangen på TVen, og til hele 1080p hvis du bruker HDMI-inngangen.

Jepp, det er helt sant folkens - denne dockingstasjonen har HDMI-ut.

På grunn av den kraftige skaleringen av bildet er dockingstasjonen også utstyrt med en delay-funksjon slik at bildet og lyden fortsatt blir synkront når du setter deg i godstolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er det mulig?

Vi må innrømme at dette faktisk høres ut som en svært så tidlig aprilsnarr. Vi kom over den lille magiske boksen på CES-messa, men det var vanskelig å bedømme hvor bra kvaliteten på oppskaleringen og korrigeringen som ble vist på den 32-tommer store flat-TVen faktisk var.

For det første viste Meridian en animasjonsfilm, et klassisk triks når en ønsker å framstille en flat-TV, eller, som tilfellet var her, en oppskalerings-dockingstasjon, i best mulig lys. Slike filmer har reine fargeflater, og gir egentlig ikke muligheten til å bedømme bildekvaliteten som sådan.

Har du sagt A ...

For det andre kjørte ikke Meridian noen A-B-test, slik at en kunne se bildet før og etter MV-D1 gjorde jobben sin. For oss så signalet helt greit ut, men vi ble ikke bergtatt. Greit nok, boksen skalerer tross alt opp et beskjedent 640x480-signal, men hvis du virkelig ønsker bra bilde på flatskjermen din - er det ikke like greit å ta steget opp til Blu-ray eller HD DVD, eller bare kjøpe en bra oppskalerings-DVD-spiller?

MV-D1 kommer i salg seinere i år, men prisen er foreløpig ukjent. Kjenner vi dermot Meridian rett blir det ingen billig fornøyelse.

Trykk her for flere fete saker fra årets dingsemesse - CES 2007!