Mark Levinson No 53 er nummer 1

Mark Levinson No 53 er nummer 1

IFA 2007: Eller i det minste helt i toppsjiktet.

Publisert

Hvis du sier Mark Levinson til de som elsker hi-fi mer enn selv fårepølse med majones, er det stor sjanse for at ansiktsuttrykket vil likne på en blanding av ekstase og sorg.

Ekstase fordi de lager noe av det aller ypperste hi-fi-verden har å by på, sorg fordi de innerst inne vet at de må pantsette både naboens og eget hus for å få råd. Det blir ikke med bedre med den monumentale monoblokka Reference No. 53.

Snart ferdig.

Den ble første gang vist fram i uferdig utgave på årets CES-messe i Las Vegas, og også under IFA 2007 som i disse dager pågår i Berlin ble herligheten eksponert for publikum og presse.

No. 53 består av to identiske, separate forsterkere, eller såkalte monoblokker, og kommer til å bli Mark Levinsons absolutte toppmodell når den slippes på markedet. Den etterfølger og erstatter No. 33, og sammenliknet med forgjengeren er No. 53 atskillig slankere rundt midjen - først og fremst fordi kjøleribbene nå er mindre prangende.

Tungvektere.

Detaljene rundt forsterkersettet er fortsatt ganske beskjedne, men det som er kjent er at de vil yte pene 500 watt i åtte ohm, og at hver blokk veier rundt 61 kilo. Perfekt hvis poden skal presse blader til fredagens naturfagtime, med andre ord.

Prisen vil ligge på rundt 20 000 dollar, eller cirka 120 000 kroner. Småpenger for monomane hi-fi-folk, veldig mye penger for oss andre.

Trykk her for flere nyheter fra IFA-messen 2007!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer