Marantz SA-7S1 er ikke for amatører

Grav dypt i lommeboka di nå. Sånn, ja. Tomt? Tenkte vi det ikke.

Selv om denne gullkledde CD-spilleren fra Marantz koster 60 000 kroner, finnes det helt sikkert flere hifi-entusiaster som vil rynke på nesen og fnyse "60 000?! Ikke fornærm min gode smak, dette er simpelthen småpenger!".

LES OGSÅ:

Solid.

SA-7S1 ser uansett ut som noe som er verdt langt mer enn veiledende utsalgspris, der den med sine nesten militante trekk og halvsøylehjørner garantert vekker oppmerksomhet i stua. Og når din bedre halvdel oppdager den er den plutselig borte igjen, solgt til en langer på Finn.no for 300 kroner. Au.

Spilleren veier 22 kilo, mye fordi hele chassiset er av solid metall. Bunnplaten har i tillegg doble metallag og føttene er dønn solide for å hindre uønskede vibrasjoner.

Skuff.

Også CD-skuffen er litt utenom det vanlige - den er pakket inn i en centimetertykk kasse av sprøytet aluminium, mens selve CD-metallbegeret bruker svært presist metall for å garantere at lyden som når forsterkeren er like ren og uforfalsket som tankene til et nyfødt barn.

Konverteringen fra digitalt til analogt signal skjer via et par DA-konvertere i mono (hver av disse har fire adskilte prosessorer), som kan spille av både DSD-formatet (som finnes på Super Audio-CDer) og 24-bits PCM-lyd.

Spilleren blir tilgjengelig i juni i år.

Herliga London.

Kilde: New Launches