Lyssterkt og fargerikt

Kampen for en bedre verden inkluderer kampen for flere og sterkere farger på flat-TV. Her er Samsungs siste bidrag.

Strengt tatt så er dagens LCD-TV i stand til å gjengi alle fargene i den såkalte sRGB-standarden uten problemer, men en selger ikke varer ved å la verden slumre hen i en tilstand av status quo.

LES OGSÅ:

Derfor forsøker stadig de store TV-produsentene å utvikle teknologiske løsninger som kan vise enda flere farger med enda større intensitet.

Baklys.

En av disse løsningene er bruken av lysdioder, eller LED-lys om du vil. Ved å plassere to sett med baklys med knapp fargeforskjell og smal båndbredde, kan en, ved hjelp av optiske filter og vekslende baklys i hver bilderamme oppnå enda bedre kontrast og enda bedre fargerikdom.

Det er her Samsungs nye LE40M91 kommer inn.

Flere farger.

TVen ble introdusert under IFA 2006 i Berlin, som avsluttes i dag, og er Samsungs første LED LCD-TV. Den nye teknologien skal muliggjøre en fargeskala som er nesten 50 prosent rikere enn ved tradisjonell LCD-TV-teknologi, i tillegg til at sortnivået også forbedres.

LE40M91 oppgis å ha en kontrast på hele 10 000:1, men som vanlig er det Samsungs dynamiske kontrast det her er snakk om - et slags luretall som ikke reflekterer panelets reelle kontrast.

Bevegelsesteknologi.

Skuffende nok har ikke den nye 40-tommeren større oppløsning enn 1366x768 (eller 720p som det heter i HD-kretser), men forhåpentligvis kan Samsungs bevegelsesteknologi kompensere litt for oppløsningstapet. Ved å doble antall bilderammer per sekund skal det være mulig å redusere eller eliminere etterslepet i signaler med hurtig bevegende objekter, som for eksempel fotballkamper, eller TV-debatter hvor Carl I. Hagen rister oppgitt på hodet i et tempo som ville gitt deg og meg uhelbredelige nakkeskader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som seg hør og bør har LE40M91 fått to HDMI-innganger. Pris og tilgjengelighet i Norge er fortsatt et mysterium, som tabloidavisene ville sagt det når det simpelthen er snakk om noe som er ukjent.