Lysømfintlig veggur

Miljøbevisst eller bare på sparebluss? Denne er for deg.

Akkurat nå sliter verden med to ting. På den ene siden den globale oppvarminga som er i ferd med å gjøre verden glohet, på den andre siden den globale økonomien som ikke har kjølnet så mye på om lag hundre år.

LES OGSÅ:

Kanskje er det disse to problemene – varmt mot kaldt – som har fått designeren Adrian Allen til å designe en klokke tilpasset tiden vi lever i.

Lyst.

For selv om verden kanskje ikke ser så lys ut akkurat nå, så kan en jo se det småironiske i at klokka ved hjelp av lyset i verden vil kunne spare deg for noen slanter i form av batteri.

Ettersom klokka er utstyrt med et stort solcellepanel på forsiden, slipper du dermed å bekymre deg for at du en gang skal våkne til en klokke som har stanset.

Hvis du virkelig er i tolkningsmodus, kan du jo også se på den evige klokka som et tegn på at verden aldri stanser helt opp, den heller. Den bare fortsetter å snurre i sin egen akse rundt sola, akkurat som disse viserne vil gjøre ved hjelp av sol.

Mørkt.

Den store utfordringa er vel og merke å få denne klokka til å fungere i mørketider. Ja, du kan alltids tenke både på global oppvarming eller finanskrisa, men verst vil det nok være hvis du bor nord for polarsirkelen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I slike områder vil nok ikke denne klokka fungere særlig godt.

Klokka koster ca kr 300 og du kan muligens få kjøpt den her.