Øyvind Paulsen & pressefoto Loewe
Øyvind Paulsen & pressefoto LoeweVis mer

Loewe Reference er lekker

En sylslank TV på 52-tommer, et komplett mediesenter og nydelige elektrostat-høyttalere.

Det må være deilig å ha god råd. For Loewes nye toppserie som lanseres om kun kort tid er ikke bare lekker, den kommer antagelig til å koste så mye at vi lønnsslaver bare kan glemme den.

LES OGSÅ:

Men hva får de egentlig?

Den store TV-en er på 52-tommer og har en maksimal dybde på 6 cm. Og selv om den er pen har den ikke bare utseendet med seg: Full HD-oppløsning på 1080p, 100Hz og 24p bildebehandling, digitalTV-mottaker og ikke minst en innebygget harddiskopptager på 500 GB for HD-opptak. Motorisert bordstativ og god lyd er også greit å nevne.

TV-en er imidlertid ikke komplett uten Loewes Mediasenter. Her ligger radio-delen, CD/DVD/Blu-ray-spiller, USB-innganger og tilkopling for iPod og Iphone, i tillegg til nettverksinngang. Enheten laster forøvrig ned informasjon fra nettet om musikken du spiller av, og informasjon om dette vises også på fjernkontrollen.

Selv har vi også stor sans for de matchende Reference Sound stativhøytalerne. De tynne elektrostatiske høyttalerne har omtrent samme dybde som TV-en, men skal likvel klare å produsere en fyldig lyd, spesielt på akustiske utgivelser. Dessverre hadde vi ingen mulighet til å få bekreftet dette da vi så anlegget utstilt på Malta, men vurderer du dette anlegget får du garantert en lytteprøve i butikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trenger du enda mer punch i lyden, og det gjør du jo, får du også subwoofer i samme stil som resten av anlegget.

Fjernkontrollen

Hele anlegget styres forøvrig av en fjernkontroll med en 2,4" OLED-fargeskjerm som også viser informasjon fra nettet om platesamlingen din. Her er knappene mørke når kontrollen ikke er i bruk, for så å lyse opp når du trykker på den.

Pris? Vi aner ikke, men vi tipper det ligger omtrent på samme som en god norsk bruktbil. Reference-serien lanseres medio 2009.