Lås døra med mobilen

Ny lås lar deg låse og åpne døra uansett hvor du befinner deg.

- Låste jeg døra? Ja, jeg gjorde vel det? Nei, gjorde jeg nå egentlig det? Jo. Nei. Jo!

LES OGSÅ:

Tvangstanker som at du stadig må sjekke og kontrollere at ytterdøra virkelig er låst, kan være ganske forstyrrende. Og i verste fall kommer du stadig for sent på jobb fordi du må kjøre fram og tilbake bare for å sjekke.

Nettbasert låsesystem.

Låsprodusenten Schlage har utviklet et nytt system som lar deg låse og åpne døra ved hjelp av trådløs teknologi, samme hvor du befinner deg.

Kombinert med Z-wave (teknologi for trådløs styring og overvåking i hjemmet), har de laget et system som lar deg låse døra ved hjelp av mobilen, Internett, en pinkode eller, hvis du ønsker det, vanlig nøkkel.

Systemet fungerer over trådløst nett, der låsen kommuniserer med ruteren din hjemme. Og systemet lar deg styre alt fra det å låse døra til å skru av ovner og slukke lys. Alt kan altså styres enten via Internett eller via mobiltelefonen.

Perfekt for deg som stadig går rundt og engster deg for at kokeplata skulle stå på, at badelyset fortsatt skulle lyse, eller i verste fall at ytterdøra ikke skulle være låst.

Krever abonnement.

En startkit fra Schlage inneholder installasjonsprogrammet du trenger for å komme i gang, i tillegg til selve låsen som skal monteres på ytterdøra. Pris: 300 dollar (ca kr 2000)

Men videre kommer også en månedlig avgift på 13 dollar (ca kr 100) for abonnement hos det nettbaserte programmet som styrer det hele.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det trådløse låsesystemet skal i første omgang lanseres i USA.

Kilde: dvice.com