Med Quooker får du kokende vann, rett fra springen. Foto: Produsenten
Med Quooker får du kokende vann, rett fra springen. Foto: ProdusentenVis mer

Kokende vann rett fra springen

Spar tid og penger med smart kran.

Glem tekanner, vannkoker eller kaffetrakter. Med kranen Quooker kan du få kokende vann direkte fra kranen. Vannet holder over 100 grader, og har en kapasitet på 15-70 liter kokende vann per time.

LES OGSÅ:

Energiforbruket ved standby beregnes til rundt 10 watt per time, ved normalbruk for en familie regnes 10-20 watt per dag i snitt. I oppvarmingsfasen bruker den 1.600 watt. Til sammenligning trekker vanlige vannkokere normalt mellom 2.200 til 3.000 watt.

- Vanntaken til Quooker er også så godt isolert at selve oppvarmingen vil gå raskere enn med en vannkoker, sier Frode Helgeland Andersen, Quookers landsansvarlig for Norge, til DinSide.

Les også: Spar strøm med klimakraner

Sikkerhet

Kokende vann vil alltid innebære en viss risiko for skader. Dersom du er engstelig for tandre barnehender (eller dine egne, for den saks skyld), kan vi berolige deg med at Quookeren har en barnesikring, en trykk og vri-funksjon. Den vil også være langt sikrere enn en kaffetrakter, gryter, en tekanne eller vannkoker, som står løst og kan velte.

Også proffene bruker Quooker. På restaurant Argent på Operaen i Oslo er det hektisk hele året.

– Vi bruker kranen til kaffeservering og sparer mye tid ved å slippe å koke opp vann. Vi opprettholder også en jevn og god kvalitet på kaffen på grunn av temperaturen. Det er også en stor fordel å ha kokende vann tilgjengelig til enhver tid, sier daglig leder Tor Lundsholt på Operaen i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er det verdt å putte noen ekstra kroner i dyr kaffe? Vi har testet de vanligste kaffesortene du får i butikken.

Kvaliteten på vannet

Vannet skal holde 110 grader ved fullt trykk, og alltid over 100 grader. Dette skal være nok til å ta knekken på bakterier. For de mest ihuga te- og kaffefeinschmeckerne vil nok dette være i overkant varmt. Spesielt tekjennere vil helst ikke bruke vann som har kokt. Vannet oppbevares under trykk, og skal derfor opprettholde oksygeninnholdet slik at det ikke blir flatt. Og som en kjapp måte å få satt over potetene eller kokt pasta vil det uansett være greit.

Pris: Kranen koster fra 9.900 kroner. I tillegg kommer installasjonskostnader. Kranen har et filter som bør skiftes rundt hvert 5. år (litt avhengig av kvaliteten på vannet der du bor).
Det finnes 20 ulike armaturer, i fargene krom, matt krom, rustfri stål, børstet krom, forgylt eller bronse, slik at det skal være lett å finne en som passer til din ordinære kran.