Knappeløs men ikke rådløs

Rebit gjør backup like enkelt som å puste.

Å miste data som en ikke vil miste er litt som å miste et bein. Eller en arm. En kan riktignok forsøke å redde stumpene ved hjelp av komplisert og dyr programvare, men det blir litt som proteser - ting er ikke det samme lenger, og hvor ble det egentlig av master-oppgaven jeg skulle levere neste uke? Ah, riktig, der fikk jeg i det minste tilbake konklusjonen. Akkurat.

LES OGSÅ:

Knappeløs.

Rebit er derimot ett av de smarteste back-up-hjelpemidlene vi har sett. Den består av en beskjeden, ekstern harddisk, som overraskende nok ikke har en eneste knapp eller svitsj på utsiden.

Du kobler den simpelthen til PCen, trykker "ok" på skjermen, og så har du en ny bestevenn som står og arbeider i det stille. Rebit vil speile alt som lagres på PCen, og mens du stikker for å ta deg en kaffe begynner den å kopiere alle filene som ble forandret på PC-harddisken siden forrige mini-backup.

Slik fortsetter den hele dagen - mens du tar deg fri, jobber den. Alle kjenner en slik person fra sin egen arbeidsplass.

Tre størrelser.

Rebit er bare kompatibel med Windows XP, og den har den litt skremmende egenskapen at hvis den blir full begynner den å slette eldre dokumenter automatisk. Disken kommer riktignok i størrelsene 60, 80 og 120 gigabyte, men hvis aktiviteten på C-disken din er stor nok kan du risikere å miste ting som er fire-fem måneder gamle. Som CVen din, eller introduksjonen til den allerede nevnte master-oppgaven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Diskene koster mellom 1000 og 1300 kroner (uten mva og frakt).

Kilde: Gizmodo