Kjøleskap som er alt annet enn kjølige

Electrolux har bestemt seg for å gå til angrep på selve fundamentet for hvitevarer: hvitfargen.

Hjemme hos oss har vi et helt svart kjøleskap. Det føles ganske radikalt, og selv om vi ikke helt når opp til kampen mot apartheid er det ikke tvil om at det gjør noe med selvfølelsen når noe som egentlig er forbeholdt hvitt kler seg i sort.

LES OGSÅ:

Electrolux, kjent og kjær leverandør av husholdningsprodukter siden like etter steinalderen, tenker i samme bane når de introduserer sin War on White-kjøleskapserie.

Høy WoW-faktor.

For en gangs skyld er WoW en berettiget forkortelse av et produktnavn, for dette ser virkelig genuint annerledes ut. Den svarte skinnvarianten(!) er nok ikke bare for rockere (klikk på bilene til venstre) slik Electrolux forsøker å framstille det, men like mye for skinnkledde Village People-bikere med en hang til lyse tanker og mørke klær.

Selve kjøleskapene er heller ikke for pyser. De føyer seg pent inn i rekken av avanserte produkter i den veletablerte Screenfridge-serien, Electrolux sitt konsept for såkalt intelligent livsstil, der kjøleskapet så å si blir hjemmets midtpunkt.

Kjøleskap i nettverk.

Alle kjøleskapene kommer med en trykkfølsom skjerm med tastaur på ene døra, og Screenfridge kan settes inn i nettverk sammen med andre smarte husholdningsapparater i huset. Dermed kan du for eksempel få beskjed om vannlekkasjer fra oppvaskmaskinen, kokeplater som noen (det er nok deg) har glemt å skru av, eller en åpen fryseboksdør i kjelleren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det smarteste av alt er at du kan få servert middagstips på skjermen basert på råvarene som akkurat nå befinner seg i kjøleskapet, noe som i manges tilfelle vil bety uortodokse og kreative forslag som «gamle poteter med ketchup utgått på dato» og «kvart grandis med leverpostei og en dæsj nugatti».

Få handlelista på mobilen.

Screenfridge kan også lagre handelister, og en familiekalender sørger for at du aldri glemmer en bursdag eller bryllupsdag igjen. Det har også et lite videokamera som kan lagre videobeskjeder, i tillegg til Internett-forbindelse, IP-telefon, TV og radio.

Prikken over i-en kommer i form av WAP-forbindelsen, hvor du kan laste ned handlelista du skrev på kjøleskap-skjermen før du halset ut av døra for å rekke bussen. Her kan du også få beskjed om kokeplatene og fryseboksen vi nevnte ovenfor, slik at du kan komme deg hjem i en fart før huset styr i lys lue.

Dette høres så smart og fristende ut at vi får vondt. Det er alltid et godt tegn når dingz-redaksjonen må spise smertestillende for å komme over det vanvittige spennet mellom «jeg har veldig lyst på» og «jeg har nettopp fått Lånekasse-faktura igjen».

Kilde: Moco Loco