Kinesisk Blu-ray-hjelp

Er dette nok til å få prisene til å stupe?

Det har gått mer enn et år siden Blu-ray-gjengen vant den famøse HD-kampen, men fremtiden ser foreløpig ikke så rosenrød ut for Sony, Samsung og de andre blåstråleguttene.

LES OGSÅ:

Ikke bare kjemper de mot det antikke DVD-formatet, de må også slåss mot det hardware-løse fildelingsfenomenet og en generasjon unge som har blitt vant med at filmen ligger lagret på PCen, ikke på en ekstern disk.

Kinesisk livredning

Spillerne koster dessuten minst 1500 kroner, i tillegg til at de fleste Blu-ray-platene er dyrere enn tilsvarende DVD-utgaver. Det første kan det nå bli en forandring på.

Hittill har nemlig kinesiske produsenter av lavprisprodukter holdt seg unna det relativt ferske formatet, først og fremst på grunn av de høye lisenskostnadene som Blu-ray Disc Association (BDA) krever for hver spiller som produseres. Det hjelper naturligvis ikke på prisene.

Lisenspress

En ny avtale senker derimot lisensprisene, og kan være gulrota kineserne trenger for å kaste seg på den foreløpig ganske beskjedne Blu-ray-bølgen.

Planen er ifølge Blu-ray.com å presse prisene så lavt at amerikanske elektronikkjeder kan lempe ut spillere med priser som ligger under den magiske 100-dollarsgrensa (snaue 700 kroner), og det så raskt at de rekker årets julehandel.

Hvor store konsekvenser denne avtalen får for norske priser er uvisst, men ettersom Blu-ray-salget også her til lands er relativt beskjedent er det ingen grunn til å tro at ikke også nordmenn vil nyte godt av lavere produksjonskostnader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Prylportalen.se