Kan det bli bra lyd av dette, da?

Kan det bli bra lyd av dette, da?

Opera Sonora er ikke som andre høyttalere.

Publisert

Idéen bak Opera Sonora er ikke bare at den ene halvdelen i et forhold som ikke er så glad i 80 kilo tunge monsterhøyttalere i stua, endelig skal kunne akseptere stor lyd i en liten innpakning.

Det har også vært hensikten å overføre prinsippene som, bokstavelig talt, er i spill på en gitar eller en fiolin til høyttalerverden. Men er det så enkelt?

Ingen resonans?

Opera Sonora benytter seg av tilsvarende tremateriale som finnes i akustiske musikkinstrumenter, såkalt "tonewood" på engelsk, det vil si tre som har gode akustiske egenskaper, og som er i stand til å reflektere vibrerende strenger på en overbevisende, harmonisk måte.

Det er bare én ting vi stusser på: Hvor er resonanskassen? En gitar eller en violin består jo ikke bare en av flat treplate, den har et hulrom som forsterker og farger lyden fra hver eneste strengevibrasjon? Har den italienske produsenten bak Opera Sonora funnet opp lyspæra på ny?

Kanskje.

Surround(ish).

Ikke nok med det. Det påstås også at det ikke er nødvendig med et tradisjonelt stereo-oppsett for å få utbytte av lyden, fordi Opera Sonora har en "akustisk effektivitet på 90 dBA innenfor en avstand på en meter".

Dette kan selvfølgelig være en konsekvens av en annen påstand, nemlig at høyttalerne sender ut lyd i en 360-graders radius, men det høres fortsatt ut som et lite stykke magi.

Opera Sonora vil bare bli bygget på bestilling, og kommer i fire ulike modeller - Vela, Sidera, Onda, Arbore. Navnene er i hvert fall i høyeste grad musikalske. Det skal de ha.

Du kan lese mer om prinsippene bak Sonora-høyttalerne her.

Kilde: Gizmodo

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer