Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer

- Jøss, de er ikke døde likevel

Hvem hadde satt penger på det for et år siden?

Publisert

CES, Las Vegas: Etter at Toshiba og deres HD-DVD format tapte formatkrigen mot Blu-ray så det sang, var det mange som flirte godt i skjegget av den japanske giganten. Men den som ler sist ler best, og Toshiba ser nå sterkere ut enn på mange år. I følge Toshiba er de nå nummer tre på TV-fronten på verdensbasis, altså på pallplass etter Samsung og Sony, så noe riktig må de altså gjøre.

Toshibas påstander for 2009

- Plasma dør ut. Det er definitivt LCD det går i. Mens andelen solgte plasmaenheter er synkende, endte 2008-tallene med 87% LCD-TVer - og denne trendene blir tydeligere for hver uke som går.

- Bortkastet med tynne TVer. En kraftig påstand dette, men i dagens marked påstår i hvert fall Toshiba at de fleste kundene opplever dagens flatTVer som slanke nok, og at kundene ikke vil prioritere å betale ekstra for de superslanke modellene.

- 55-tommer er nok. Mens alle liker å se TVer på 70-tommer og oppover når de går på messer, så er det ingen som vil ha det hjemme. Toshiba har derfor valgt å stoppe på 55-tommer.

Toshibas TV-nyheter i 2009.

Toshiba vil framover dele TV-modellene i to serier:

Toppmodellene framover vil hete New Regza, mens Non Regza er budsjettutgavene, som kort fortalt betyr ok bildekvalitet, men få finesser og mindre vekt på design.

New Regza nyhetene er blant annet: Fullt fungerende USB-innganger på TVene med blant annet mulighet for direkte avspilling av Divx-filmer i HD-format fra flashminne, SD-kort innganger og ikke minst Dolby Volume. Det siste er faktisk ganske praktisk, ettersom du med dette er sikret helt stabilt lydnivå fra TVen (den følger altså ditt valgte nivå), uavhengig av om det er TV-filmen eller reklamepausen som vises.

"FocaLight LED Backlight med lokal dimming på SV-seriene". LED gir enda høyere kontrast og her får du i tillegg full LED-Matrix funksjon som gjør at også lysstyrken ivaretas bedre enn tidligere.

Designmodellen ZV670 vil forøvrig ha noe Toshiba kaller "Stunning Deep Lagoon Infinity Flush Front Cosmetic Design", som kort fortalt betyr at TV-rammen og TV-skjermen glir i ett. TV-skjermen er i tillegg høyglanset, samtidig som den har antireflekterende belegg. Det ser flott ut, og vi kommer til å oppdatere denne saken med nye bilder etterhvert som vi får tak i dem.

En annen stor nyhet er "PixelPure 5G" og "Resolution+ super", for selv om alle TVene nå er full HD, eller 1080p, så vil modellene med denne finessen skalere ALT innhold du kobler til TVen til 1080p. Merk deg forøvrig at alle New Regza-modellene skal ha 14-Bits prosessorer.

Toshibas nye modeller skal også være utstyrt med "InstaPort", som gir deg raskere skifte mellom ulike HDMI-kilder, samtidig som HDCP-beskyttelsen er intakt.

Internett TV.

Hvis du klarer å vente kommer Internett-modellen helt i slutten av 2009. Disse seriene vil ha fulle DLNA-funksjoner og være enda mer integrert med Windows Media Center enn dagens TV-modeller. Toshiba lover her enda enklere TV-opptak og mange funksjoner, men noen flere detaljer - eller om disse tjenesten også vil være tilgjengelige i Norge var det foreløpig ingen som visste noe om.

Disse er annonsert foreløpig

Dette er USA-datoene så forvent at det tar noen måneder ekstra før de kommer til Norge:

April 2009: Regza ZV650 Serien (42, 47 og 52-tommer)
Mai 2009: Regza XV645 Serien (40, 46 og 52-tommer) og Regza SV670 Serien (46 og 55-tommer)

Trykk her for flere saker fra årets CES-messe!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer