Isolasjon er sosialt

At folk bryter sammen i krampelatter kan være den akseptable prisen du betaler for å sende og lese tekstmeldinger i fred.

Det er egentlig Datatilsynet som skal ta seg av privatlivets fred i en tid som blir mer og mer gjennomsiktig. Oslo renner over av overvåkningskamera, og jeg kunne sverge på at jeg hørte en motorisert zoomelyd da jeg besøkte jobbtoalettet tidligere i uka.

LES OGSÅ:

Men det er ikke alltid tilsynet har tid. Folk er på ferie, har permisjon, sitter innesperret på rekvisitalageret fordi noen har herpa låsen - hverdagslige ting som kan skje hvem som helst.

Svensk innovasjon.

Derfor er det fint av vi har designere som svenske Stefan Borselius, som med Peekaboo har fanget tidsånden i noe så trivielt som en stol: Å skjule seg har ingen hensikt, det gir deg bare enda mer oppmerksomhet.

Peekaboo er ifølge Borselius ment å være "en oase midt i kaoset", og det kan han ha rett i - bortsett fra at alle som ikke befinner seg under den justerbare Darth Vader-hetta vil bli stående og stirre, og kanskje til og med fnise og peke litt mens de mumler noe om stjernekrig.

Hvis du er villig til å holde ut akkurat den ydmykelsen, vil dette helt sikkert være en behagelig måte å tilbringe noen timer sammen med mobiltelefonen, PSPen eller DSen.

Filt og stål.

Den såkalte ving-stolen benytter seg av formtilpassa filt og tekstiler, og stoffet er strukket til sitt aller ytterste før det ble festet til den hule stålramma med overflate i krom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også hetta, som utrolig nok er ekstraustyr, er laget i filt, mens gjennomsiktig pleksiglass gjør at bekymra pårørende kan sjekke om det er liv i deg etter seks timer med tetris.

Stolen produseres og markedsføres av svenske Blå Station, og du finner mer informasjon om stolen her.

Kilde: Gizmodo